csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: alvás
Álmos nappalok, éber éjszakák

Álmos nappalok, éber éjszakák

2021. márc. 23. 6:00, Életmódcall_made

A nehézkes elalvás és a gyakori felébredés nem csupán a másnapi ásítozással bosszulja meg magát. Egy, a Circulation című kardiológiai szaklapban 2020 novemberében ismertetett kutatás az alvás mennyisége és minősége, valamint a szívelégtelenség kialakulása közötti kapcsolatot vizsgálta.

Vigasztárgy, avagy a kisgyermek „társa”

Vigasztárgy, avagy a kisgyermek „társa”

2021. jan. 26. 15:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Amit a pszichológia átmeneti tárgynak hív, az a kisgyermek pótolhatatlan, elnyűhetetlen plüssállatkája, rongyija, vigasztárgya. Ami nélkül nem bír elaludni, megnyugodni. Szabó Győzőné Magdi, a gyermekut.hu szakpszichológusa mesél arról, miért olyan elengedhetetlen dolog ez a kisgyermekeknek és meddig tekinthetjük ezt a kötődést normálisnak.

Csak az szeret aludni, aki tud is

Csak az szeret aludni, aki tud is

2020. dec. 29. 6:00, Életmódcall_made

A koronavírus-járvány miatti bizonytalanság, az életritmus megváltozása az alvásunkra is rányomja a bélyegét. A Magyar Alvás Szövetség elnöke ugyanakkor azt mondja, felnőtt korban is meg lehet tanulni jól aludni, a kulcs a tudatosság. G. Németh György címzetes egyetemi docenssel beszélgettünk.

Ha későn alszik el a gyerek...

Ha későn alszik el a gyerek...

2020. nov. 1. 15:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Tényleg vannak születésüktől fogva bagoly típusok, akik este későn alszanak el, reggel viszont alig lehet őket kirobbantani az ágyból? Vagy az egész csupán szoktatás kérdése? Erről és még sok kapcsolódó kérdésről beszélgettünk Dr. Várdi Katalin szomnológussal.

Aludjon ritmusra!

Aludjon ritmusra!

2020. okt. 22. 14:00, Életmódcall_made

Október ajándéka idén is 1 órányi plusz alvás. 25-én vasárnap, amikor kifut a nyári időszámítás, hajnali 2 és 3 között duplán álmodhatunk. Kicsi többlet, de sokaknak ez is számíthat.