csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: étkezés
Táplálkozási ajánlás időseknek

Táplálkozási ajánlás időseknek

2022. jan. 18. 15:03, Nyugdíjas nagyszülőkcall_made

Új, kifejezetten a 60 év feletti korosztálynak szóló, nemzeti táplálkozási ajánlást tett közzé az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) háttérintézménye, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) - közölte a szervezet.

A szenior-konyha alapelvei

A szenior-konyha alapelvei

2022. jan. 11. 6:43, Életmódcall_made

A 65 évesnél idősebbek 10-25 százaléka alultáplált. Ez pedig nem az elfogyasztott étel mennyiségével van összefüggésben, hanem a nem megfelelő tápanyagbevitellel. A minőségi étkezésre tehát nagyon fontos odafigyelni! Ehhez adunk most néhány tanácsot.

Év végén (is) tapadnak a kilók!

Év végén (is) tapadnak a kilók!

2021. dec. 26. 9:00, Életmódcall_made

A testsúlyukat tudatosan őrzők számára különösen rizikós időszak az év vége. Az ilyenkor felszedett többlettől nagyon nehéz megszabadulni. Egy japán, német és amerikai adatokat is feldolgozó vizsgálatban azt találták, hogy az ünnepek alatt lerakódott zsír felét még a következő nyárig sem sikerül leadni.

Egy lehetséges megoldás a fenntartható és egészséges étkezésért

Egy lehetséges megoldás a fenntartható és egészséges étkezésért

2021. okt. 28. 5:00, Életmódcall_made

Fenntarthatósági szempontokkal egészült ki a hazai táplálkozási ajánlás, az Okostányér. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) által összeállított útmutatóból bárki megtudhatja, hogy milyen élelmiszertípusoknak, milyen arányban kellene naponta a tányérunkra kerülnie a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Mostantól pedig már az étkezésünk környezetre gyakorolt hatását is tudatosan csökkenteni tudjuk az Okostányér segítségével.