csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: fogászat
Mossunk fogat a koronavírus ellen!

Mossunk fogat a koronavírus ellen!

2020. okt. 27. 15:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Sokszor igazi harc rávenni a gyermekünket a fogmosásra, de higgyük el, megéri. A legújabb kutatások szerint ugyanis a napi kétszer két percig tartó fogmosás nem csak a fogaink épségét őrzi, de segíthet megakadályozni a koronavírus terjedését és a súlyosabb szövődmények kialakulását is.

Ha baj van a tejfogakkal…

Ha baj van a tejfogakkal…

2020. aug. 3. 14:03, Kisgyermeket nevelünkcall_made

A tejfog gyökérkezelése merőben különbözik a maradandókon végzett eljárástól, de szükségessé válhat, mert nem szabad idő előtt megválni a tejfogaktól. Ez csupán két érdekesség, amit jómagam is nemrég tudtam meg, amikor gond adódott a kislányom fogával.

Nem csak a fogunk bánhatja!

Nem csak a fogunk bánhatja!

2019. aug. 5. 6:45, Életmódcall_made

A fogászati gócokból a baktériumok mérgező anyagai szétszóródhatnak a szervezetben, növelve ezzel a műtétek utáni szövődmények, gyulladások kialakulását - figyelmeztetett a Parodontológiai Klinika szakorvosa. Drajkó Zsombor megjegyezte: leghatékonyabb megelőzés a féléves fogorvosi ellenőrzés.

Menő lett a fogszabályzó

Menő lett a fogszabályzó

2019. máj. 30. 18:32, Kamasz a családbancall_made

Míg a felnőtt korosztály kellemetlennek érzi a viselését, addig a kamaszok maguk kérik, hogy nekik is tegyenek fel olyan szerkezetet, ami helyreigazítja a kusza fogsort. Nem csoda, hiszen ma már különböző színű, sőt, ízesített lenyomatanyagú változatban is elérhetőek a fogszabályzók.