csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: fogászat
Fogszabályozás gyermekkorban

Fogszabályozás gyermekkorban

2022. jan. 19. 6:00, Iskolást nevelünkcall_made

A cumizástól előreálló vagy öröklötten kusza fogak nem nyújtanak előnyös megjelenést, ám a fogak szabálytalansága messze túlmutat a külsőségeken. Dr. Bálint Réka fogszabályozó fogorvos szakértőnktől megtudtuk, hogy a korrigálatlan fogsor a hibás rágásfunkció révén állkapocs ízületi problémákat, migrént, sőt gerinc- és emésztési problémákat is okozhat.

Mossunk fogat a koronavírus ellen!

Mossunk fogat a koronavírus ellen!

2020. okt. 27. 15:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Sokszor igazi harc rávenni a gyermekünket a fogmosásra, de higgyük el, megéri. A legújabb kutatások szerint ugyanis a napi kétszer két percig tartó fogmosás nem csak a fogaink épségét őrzi, de segíthet megakadályozni a koronavírus terjedését és a súlyosabb szövődmények kialakulását is.

Ha baj van a tejfogakkal…

Ha baj van a tejfogakkal…

2020. aug. 3. 14:03, Kisgyermeket nevelünkcall_made

A tejfog gyökérkezelése merőben különbözik a maradandókon végzett eljárástól, de szükségessé válhat, mert nem szabad idő előtt megválni a tejfogaktól. Ez csupán két érdekesség, amit jómagam is nemrég tudtam meg, amikor gond adódott a kislányom fogával.

Nem csak a fogunk bánhatja!

Nem csak a fogunk bánhatja!

2019. aug. 5. 6:45, Életmódcall_made

A fogászati gócokból a baktériumok mérgező anyagai szétszóródhatnak a szervezetben, növelve ezzel a műtétek utáni szövődmények, gyulladások kialakulását - figyelmeztetett a Parodontológiai Klinika szakorvosa. Drajkó Zsombor megjegyezte: leghatékonyabb megelőzés a féléves fogorvosi ellenőrzés.