csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: koraszülött
„Ahogy Marci szeret, azt senki mástól nem kapnánk meg!”

„Ahogy Marci szeret, azt senki mástól nem kapnánk meg!”

2021. júl. 6. 5:00, Interjúkcall_made

Amennyire szívszorító és megindító a látvány, a gyerekek és a konduktorok mosolya annyit segít a mindennapokban a szülőknek a Semmelweis Egyetem Pető András Karán. Az itt dolgozó fejlesztő szakemberek az iskoláskor előtti eltérő, megkésett fejlődésű gyermekek felzárkóztatásán fáradoznak. Bekukkantottunk egy foglalkozásra, amelyen a gyerekekkel a szülők is részt vettek.

Jelentősen javultak a koraszülöttek életesélyei

Jelentősen javultak a koraszülöttek életesélyei

2020. nov. 17. 13:19, Támogatások, kedvezményekcall_made

Nagyobb eséllyel élhetnek egészséges, teljes életet az igen kis súllyal született gyermekek Magyarországon. Az utóbbi évtizedben országos lefedettségűvé vált az intenzív koraszülött-ellátó rendszer, és átlagosan 36 százalékkal javultak az újszülöttek túlélési esélyei – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Koraszülöttek világnapján.

Ha idő előtt jön világra a kisbaba…

Ha idő előtt jön világra a kisbaba…

2020. nov. 17. 6:00, Babát várunkcall_made

Hiánypótló információs füzettel támogatják a koraszülöttet nevelő családokat, rendszeresen ruhát gyűjtenek az aprócska babáknak, közösségi programokat szerveznek és világnapot ünnepelnek. Legújabb kezdeményezésükben pedig a koraszülésben érintett családokkal kapcsolatba kerülő jövőbeli szakemberek érzékenyítését tűzték célul. Földvári-Nagy Zsuzsannával, a Koraszülöttekért Országos Egyesület elnökével beszélgettünk a világnap alkalmából.