csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: közlekedés
Gyerekszemmel egy játszótér a világ – A biztonságos közlekedés ismérvei

Gyerekszemmel egy játszótér a világ – A biztonságos közlekedés ismérvei

2022. jan. 3. 6:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Érdemes minél előbb elkezdeni gyermekünk felkészítését a biztonságos közlekedésre – ajánlja a győri Széchényi István Egyetem egyetemi adjunktusa. Dr. Henézi Diána Sarolta úgy véli, szülőként a legfőbb küldetésünk, hogy jó példát mutassunk gyermekünknek, hiszen, ha mi biztonságosan közlekedünk, ő is hasonlóképpen fog tenni.

Ha öreg már a jogsi…

Ha öreg már a jogsi…

2021. júl. 21. 5:00, Nyugdíjas nagyszülőkcall_made

Helga néni 72 éves, a jogosítványát a 70-es évek végén szerezte meg, de az elmúlt évtizedekben szinte kizárólag az anyósülésen utazva autózott, mindig a férje vezetett. Az idős hölgy azonban néhány hónapja egyedül maradt, a családjukat sok éve kiszolgáló négykerekűtől nincs szíve megválni, és Lizit, a kis hófehér szőrgombócot is el kell vinni időként a kutyakozmetikushoz. Helga néni tehát leporolta a jogosítványát. De mennyire vannak biztonságban a hozzá hasonló idős autósok, akik akár hosszú évek óta nem ültek a volán mögé?

Veszélyes, ha a gyerekek nem ismerik a KRESZ-t

Veszélyes, ha a gyerekek nem ismerik a KRESZ-t

2021. júl. 9. 10:05, Iskolást nevelünkcall_made

A tanítási szünetben jelentősen megnövekszik a gyermekek veszélyeztetettsége a közlekedésben is, mivel óvatlanabbá, figyelmetlenebbé válnak. A gyermek számára az első számú mintát a szülők szolgáltatják, ezért akár életmentő is lehet a megfelelő magatartásminta átadása – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.