csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: lelki egészség
Mindennapi felhangolás

Mindennapi felhangolás

2022. jan. 26. 6:00, Életmódcall_made

Ilyentájt lehet az év lelki mélypontja sok ember számára. A karácsony melegsége rég elillant, a tavasz is nagyon távoli még, ráadásul a járvány is csak növeli a mindennapok terheit. Mit tegyünk hát?

Unokasoroló

Unokasoroló

2022. jan. 21. 6:00, Schäffer Erzsébet: ...és akkor elmesélem... call_made

Hét. Hét kis etűd. Hét pillanatkép. Hét gyerekről. Figyelem az unokáimat – ezzel a címmel írt egy szemével és lelkével figyelős bölcs és vidám könyvet egy régi kolléganőm, Szász Anna. Ő kezdte az első lapot ezzel a mondattal: Az ember nem önszántából lesz nagyszülő. A gyerekei teszik azzá…

Az igazi születésnap

Az igazi születésnap

2022. jan. 16. 15:00, Tóth Gabi – Kendőzetlenülcall_made

Állok a takarásban, kukucskálok a függöny mögül, mint egy kisgyerek és már remeg is a térdem. Hallom, ahogy bemondják a nevem: a színpadon Tóth Gabi! Belassulnak a hangok, látom az emberek fürkésző tekintetét, már nemcsak a térdem remeg, hanem az egész testem, a tarkóm feszít… innen már nincs visszaút, mennem kell a színpadra és nem hibázhatok.

Hol ered a Duna?

Hol ered a Duna?

2022. jan. 14. 6:00, Schäffer Erzsébet: ...és akkor elmesélem... call_made

Miről is mesélek itt? Családról. Emberekről. Kapcsolódásokról. Kötődésekről. Pillanatokról. S ezek hol fájdalmasak, hol örömteliek, de mindig a legbenső érzésekről, érzelmekről szólnak. Akkor is, ha nem akarom. Mert ha csak elmesélem, amit látok, legtöbbször beszél az magáért. Mint ahogy ez az élet hozta két kis etűd.

Kirepül a gyerek - Hogyan éljük túl?

Kirepül a gyerek - Hogyan éljük túl?

2022. jan. 12. 6:00, Nyugdíjas nagyszülőkcall_made

Mit érezhetnek a szülők, amikor a gyermek a saját lábára áll és végleg elköltözik otthonról? Mi segíthet nekik az elengedésben, és mi jelenti a legfőbb nehézséget az önálló, felnőtt életét kialakítani készülő fiatalnak? Erről beszélgettünk dr. Komlósi Piroska pszichológussal, családterapeutával.