csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: lelki egészség
Ideje az emlékezésnek

Ideje az emlékezésnek

2021. nov. 19. 6:00, Schäffer Erzsébet: ...és akkor elmesélem... call_made

Tegnap egy ismeretlen hölgy telefonált. Ahogy beszélni kezdett, elfogta a sírás. Az ok, amiért hívott, a köszönet. Olvasta egy írásomat, abban egy gondolatot, s ez elragadta és most hálás. Elment a társa, és nem tudja, mit tegyen. Nem tud álmodni róla, nem tud emléket felidézni, pedig vágyik rá. Eljön mindennek az ideje, mondtam. És így is gondolom.

Kisfiúk

Kisfiúk

2021. nov. 12. 6:00, Schäffer Erzsébet: ...és akkor elmesélem... call_made

Az imént jöttem meg egy rövid sétáról, még nem volt négy óra, amikor hazaértem. A nap még átsütött a lombokon, sárgán, pirosan lángoltak a kertek. A kerítések mentén a járda teli sárga, vörös, cinóber, barna, fakózöld levelekkel. Varázsszőnyegen lépdelünk. Egy kisfiú is, most jön az óvodából. Mögötte az anyukája másutt lépdel, nem varázsszőnyegen. Biztosan fáradt, sietne, még vásárolni kell, talán még főzni is…

Harmónia időskorban is? Ez a nyitja!

Harmónia időskorban is? Ez a nyitja!

2021. nov. 8. 6:00, Nyugdíjas nagyszülőkcall_made

Egy életöltőn át tartó kapcsolat bizony hullámvölgyekkel is jár. Ám az állandó veszekedés és játszmázás hosszú távon mérgezi a pár mindkét tagját. Pszichológus szakértőnkkel arra kerestük a választ, hogyan lehet egy házasságban sok év után is megőrizni a boldogságot és örömteli, kiegyensúlyozott mindennapokat élni.

Miért szorong az óvodás?

Miért szorong az óvodás?

2021. okt. 23. 8:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Felnőttként sokan nem is gondolnák, hogy a gyerekeknek óvodás korukban számos olyan kihívással kell megküzdeniük, amelyek nehézséget jelentenek számukra, és gyakran szorongást válthatnak ki a lurkókból. Jó hír viszont, hogy ha időben felismerjük a tüneteket, a szakember segítségével feloldhatjuk csemeténk legfőbb félelmeit.