csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: megelőzés
Mindennapi felhangolás

Mindennapi felhangolás

2022. jan. 26. 6:00, Életmódcall_made

Ilyentájt lehet az év lelki mélypontja sok ember számára. A karácsony melegsége rég elillant, a tavasz is nagyon távoli még, ráadásul a járvány is csak növeli a mindennapok terheit. Mit tegyünk hát?

Így lehet tiszta otthonunk levegője

Így lehet tiszta otthonunk levegője

2022. jan. 24. 6:00, Családban élni jócall_made

A téli vírusos időszakban különösen fontos, hogy az otthonunkban a lehető legtisztább legyen a levegő. De vajon szükség van-e ehhez légtisztító készülékre? Vagy elég, ha szellőztetünk, beszerzünk pár növényt és illóolajokat párologtatunk? Dr. Magyar Donáttal, a Nemzeti Népegészségügyi Központ aerobiológusával beszélgettünk.

Pár szem napfény

Pár szem napfény

2022. jan. 23. 9:00, Életmódcall_made

Bár a január már hozott némi napsütést, senki sem gondolhatja, hogy túl vagyunk a nehezén. A szervezet téli kimerülése még legalább felerészben előttünk van. Noha úgy tartják, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozással és rendszeres mozgással ilyenkor is megőrizhető a jó erőnlét, azonban ez nem teljesen igaz.

Szégyenkezés nélkül, sorstársak közt – egyre népszerűbbek az Alzheimer Cafék

Szégyenkezés nélkül, sorstársak közt – egyre népszerűbbek az Alzheimer Cafék

2022. jan. 15. 9:00, Nyugdíjas nagyszülőkcall_made

Bár az Alzheimer-kór ma már világszerte népbetegségnek számít, a szakember szerint az időskori demencia leggyakoribb formája hazánkban még mindig stigmát jelent mind a páciens, mind a hozzátartozók számára – pedig az elfogadó, segítő közösség sok szempontból megkönnyítheti az érintett családok életét. Ez a gondolat vezérelte a magyarországi Alzheimer Café alapítóit is, akik ma már egy sikeresen működő országos hálózattal büszkélkedhetnek.

Toxikus gyermekbarátságok – Mikor kongassuk meg a vészharangot?

Toxikus gyermekbarátságok – Mikor kongassuk meg a vészharangot?

2022. jan. 10. 6:00, Iskolást nevelünkcall_made

Mit tehetünk annak érdekében, hogy védjük, óvjuk gyermekünket a mérgező társas kapcsolatoktól? Polányi Viktória tanácsadó szakpszichológus elmondja, hogy a tiltással inkább ártunk, mintsem használunk, sőt, akár a tekintélyünket is alááshatjuk vele. Véleménye szerint a jó kommunikáció és a pozitív szülői példa lehet a mély és szeretetteljes gyermekbarátságok kulcsa.