csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: pszichológia
Hol ered a Duna?

Hol ered a Duna?

2022. jan. 14. 6:00, Schäffer Erzsébet: ...és akkor elmesélem... call_made

Miről is mesélek itt? Családról. Emberekről. Kapcsolódásokról. Kötődésekről. Pillanatokról. S ezek hol fájdalmasak, hol örömteliek, de mindig a legbenső érzésekről, érzelmekről szólnak. Akkor is, ha nem akarom. Mert ha csak elmesélem, amit látok, legtöbbször beszél az magáért. Mint ahogy ez az élet hozta két kis etűd.

Kirepül a gyerek - Hogyan éljük túl?

Kirepül a gyerek - Hogyan éljük túl?

2022. jan. 12. 6:00, Nyugdíjas nagyszülőkcall_made

Mit érezhetnek a szülők, amikor a gyermek a saját lábára áll és végleg elköltözik otthonról? Mi segíthet nekik az elengedésben, és mi jelenti a legfőbb nehézséget az önálló, felnőtt életét kialakítani készülő fiatalnak? Erről beszélgettünk dr. Komlósi Piroska pszichológussal, családterapeutával.

Toxikus gyermekbarátságok – Mikor kongassuk meg a vészharangot?

Toxikus gyermekbarátságok – Mikor kongassuk meg a vészharangot?

2022. jan. 10. 6:00, Iskolást nevelünkcall_made

Mit tehetünk annak érdekében, hogy védjük, óvjuk gyermekünket a mérgező társas kapcsolatoktól? Polányi Viktória tanácsadó szakpszichológus elmondja, hogy a tiltással inkább ártunk, mintsem használunk, sőt, akár a tekintélyünket is alááshatjuk vele. Véleménye szerint a jó kommunikáció és a pozitív szülői példa lehet a mély és szeretetteljes gyermekbarátságok kulcsa.

Párkapcsolatok a közösségi média hálójában

Párkapcsolatok a közösségi média hálójában

2022. jan. 6. 6:00, Párkapcsolatcall_made

Az online jelenlét egyértelműen megkönnyítette a párkeresést, azonban amellett, hogy időt vesz el egymástól, sok bonyodalmat, félreértést, féltékenykedést is szül. Mire érdemes vigyázni, miről fontos szót váltani a férjünkkel, feleségünkkel, ha szeretnénk elejét venni a felesleges konfliktusoknak? Erről beszélgettünk dr. Szántó Szilvia mentálhigiénés segítő szakemberrel.