Mit tehetünk, hogy ne telepedjen ránk az üresség érzése? Leginkább ne hagyjuk, hogy a baráti vagy családi összejövetelek és közös programok csak az ünnepek idejére korlátozódjanak.

1. Vacsora barátokkal

Ki mondta, hogy csak ünnepnapokon adhatunk vacsorát a szeretteinknek? Ne várjunk arra, míg valakinek névnapja vagy születésnapja lesz, nyugodtan hívjuk meg a barátainkat vacsorára! Nem kell túlzásba esni, ne háromfogásos menüre invitáljuk őket! A készülődéssel járó stressz épp az este lényegét venné el: hogy együtt legyünk azokkal, akiket szeretünk. Gondolkodjunk olyan ételben, ami egyszerűen elkészíthető, és a házigazdának sem kell a konyhában tölteni az este felét. Készítsünk sült húst salátákkal, szószokkal. Ma már nálunk is lehet kapni fondu szettet vagy asztali grillt, így mindenki az asztalt körbeülve készítheti el a kis vacsoráját. Rendezhetünk batyubált is, amikor a vendégekkel megbeszéljük, ki melyik elemét készíti el a vacsorának. Bármelyik megoldást is választjuk, az eredmény hangulatos baráti összejövetel lesz egy hideg januári estén.

2. Csoportos edzés

Fogjunk össze a barátainkkal, és válasszunk ki olyan edzésformát, aminek az űzéséhez mindannyian kedvet érzünk. Legyen az táncbérlet, zumba, aerobic vagy spinning, lényeg, hogy együtt járjunk rá. Nem csak a szokásos újévi fogyi-fogadalom megtartásában segít ez a módszer, de hatásos örömforrás is a csoportos sport.

3. Mozi, popcorn

Az ünnepek után is sok jó film kerül a mozikba. Válasszunk régi, hangulatos kis mozikat, mert ezek a helyek még inkább fokozzák a filmnézés örömét. Keressünk fel filmklubokat! Gyakori, hogy a film levetítése után lehetőségünk nyílik közös beszélgetésre is, így még teljesebbé válik az élmény. Persze a film, popcorn, pléd kombináció sem elhanyagolható, ehhez pedig még csak ki sem kell mozdulni a meleg otthonunkból. A nagyobb gyerekek is bevonhatók egy esti, otthon tartott családi mozizásba.

4. Skype-parti

Ha távol élünk a közeli barátainktól, rokonainktól, jelöljünk ki kéthetente egy estét, amikor konferenciahívást kezdeményezünk a szeretteinkkel. Készüljünk rá ugyanúgy, mintha egy bárban találkoznánk: jöhet limonádé, rágcsa, finom bor vagy sör, kinek mihez van épp kedve. Természetesen az internetes találkák nem pótolhatják a valós traccspartikat, de mégis jobb, mint ha hónapokig nem tudnánk egymásról, mert nehezünkre esik mindenkinek telefonálni vagy e-mailt írni. Az első pár alkalom után már várni fogjuk ezeket a virtuális baráti összejöveteleket.

5. Játékosan

A társasjátékozásból nem lehet kinőni! Kiváló program a barátokkal, a családdal, ha nincs kedvünk kimozdulni otthonról. Ma már a vicces, izgalmas táblajátékoknak se szeri, se száma. Akár klubot is alapíthatunk, ahol minden alkalommal új társast próbálunk ki. Ez az egyik leghatásosabb közösségi elfoglaltság, ha az a cél, hogy összehozzuk az embereket, és jókedvvel, vidámsággal töltsük meg a szürke hétköznapokat.

(fotó: Shutterstock)