Orbán Viktor miniszterelnök keddi évzáró sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a kormánypárt Novák Katalint jelöli köztársasági elnöknek.

Novák Katalin kedden a közmédiának nyilatkozva azt mondta: a köztársasági elnökjelöltségre való megtisztelő felkérést köszönettel elfogadja. Kiemelte, hogy számára a magyar családok, a magyar gyermekek a legfontosabbak, s a jövőben is értük fog dolgozni.

Kitért arra is, hogy az előtte álló feladathoz támaszt nyújtó családjából és istenhitéből merít majd erőt.

Novák Katalin azt mondta: ha megválasztják, akkor Magyarország első női köztársasági elnökeként Magyarországot fogja képviselni és igyekszik az egész nemzetet megjeleníteni.

Kiemelte, hogy Áder János jelenlegi államfő "élen járt" a teremtett világ védelmében.

Novák Katalin hangsúlyozta: számára is nagyon fontos, hogy a földet "gyermekeinknek, unokáinknak jobb állapotban adjuk vissza, mint ahogy mi azt megkaptuk". Ehhez viszont - mint megjegyezte - "kellenek gyermekek és unokák".

A közösségi oldalán megjelentetett bejegyzésében azt írta: az utolsó kormányülésén vesz részt, december 31-ével lemond a családokért felelős miniszteri posztról, hogy minden erejével az előtte álló feladatra készülhessen.