Összegyűjtöttünk néhány olyan applikációt, melyek segítségével talán kicsit könnyebben vehetjük a mindennapos megpróbáltatásokat, legyen akár újszülött, akár nagyobb gyermek a családban.

Szundító

A kisbabák altatása jelenti az egyik legnagyobb kihívást szülőként, ehhez nyújt segítséget a Szundító nevű alkalmazás. Találhatók rajta a fehér zajon kívül megnyugtató természetes hangok (pl. az óceán hullámzása), bölcsődalok és más, altatást könnyítő dallamok. Akár saját hangokat is rögzíthetünk rajta, amihez alkalmazhatjuk az időzítő funkciót. Sőt, számos hasznos információt találunk a csecsemőkori problémákkal kapcsolatban is.

Photomath

Sosem jeleskedtünk matekból? Ha számunkra is komoly fejtörtést jelent megoldani a gyerek leckéjét, a Photomath alkalmazást nekünk találták ki! Csak készítsünk egy fotót a feladatról, és máris megkapjuk nemcsak az eredményt, de lépésről lépésre a levezetést is.

Artkive

Ha lelkiismeret-furdalásunk van kidobni gyermekünk tonnaszám termelt rajzait, fotózzuk le és mentsük el időrendi sorrendben ennek a hasznos kis applikációnak a segítségével. Később ki is nyomtathatjuk őket, készíthetünk belőlük könyvborítót vagy más csodaszép ajándékot a nagyszülőknek.

Cozi

Szülőnek lenni egyenlő a végtelenített teendő listával, ezért óriási megkönnyebbülést jelenthet, ha az összes feladatot és listát egy helyen tudhatjuk, sőt, akár meg is oszthatunk a család többi tagjával. Pontosan erre hivatott a Cozi nevű app, amibe a bevásárlólistától kezdve a napi teendőkön, utazáshoz szükséges bepakolandó dolgokon át a munkahelyi feladatokig mindent felvihetünk. Ezekhez emlékeztetőt is beállíthatunk, majd kipipálhatjuk, ha elvégeztük. Az alkalmazás tartalmát bármilyen általunk felvett személy szerkesztheti mobiltelefonról, tabletről vagy email címről is.

Family locator

Amikor először engedjük haza egyedül a csemeténket az iskolából, az bizony meglehetősen aggasztó lehet. Nem beszélve a tinédzserkori késő éjszakába nyúló bulizásokról, amikor szintén jó lenne tudni, vajon merre jár a gyermekünk. Már erre is van megoldás: a Family locator alkalmazás! Ez az applikáció azt is meg tudja mondani, hogy életünk értelme mikor hagyta el a legutolsó tartózkodási helyét (pl. az iskolát, vagy szórakozóhelyet). Beállíthatjuk azt is, hogy jelezzen nekünk, mikor a gyermekünk útnak indul, vagy véletlenül az általunk bejelölt „veszélyzónába” téved. Az összes családtagot felvehetjük az app-ba, ahol akár üzenhetünk is egymásnak.