A Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője a Millásreggeli című műsorban elmondta: ha az adott szervezet megfelel az előszűrési kérdőív által tartalmazott feltételeknek, felkeresi őt egy auditor.  –  Kollegánk feladata az, hogy megnézze, a szervezetnél tényleg minden úgy működik-e a valóságban is, ahogy azt a kérdőívben jelölték – tette hozzá Dr. Szuromi-Kovács Ágnes. 

Példaként említette, hogy valóban megtalálható -e az adott cégnél a pelenkázó sarok. Ha az adott szervezetnél mindent megfelelőnek talál az auditor, a Családbarát Magyarország Központ kiállítja számára a tanúsítványt.  

A Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője elmondta: a programot az első két év tapasztalatai alapján továbbfejlesztették, változott a kérdőív összeállítása is.  Dr. Szuromi-Kovács Ágnes hangsúlyozta: annak a vállalat, amelyik részt vesz a programban, nem csak arra lesz rálátása, hogy mi az amit már megtett a családbarátság téren, hanem ötleteket is kaphat a tovább fejlesztésre. Négy fő témakör köré csoportosulnak a kérdések, a legfontosabb a rugalmas hozzáállás

A Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője úgy fogalmazott: „A munkavállaló egy család része és az is szeretne maradni”,  ebben fontos támogatni a munkáltatónak a munkavállalót. Kiemelte: a munkavállalóknak is van felelősségük, hogy nem élnek vissza a helyzettel. 

A munkáltatók versenyeznek a munkavállalókért, felértékelődött a pénzben nem kifejezhető intézkedéseknek az értéke – tette hozzá Dr. Szuromi-Kovács Ágnes.   

2019 óta már csaknem kétezer szervezet kapta meg a tanúsítványt.