A karácsony közeledtével az ünnepre hangolódunk - erről szól az advent. Napról napra készítjük fel rá az otthonunkat és a lelkünket. Ennek a hangolódásnak egyik ismert szimbóluma az adventi naptár, melyben egyszerre jelenik meg a várakozás, a kíváncsiság és az öröm. A hagyományos adventi naptárak valamilyen apró édességet vagy ajándékot rejtenek az ablakaik mögött vagy a fiókjaikban. A VLB azonban abban hisz, hogy egy beszélgetés, a kapcsolódás, közösen töltött idő, a másik számára ajándékozott figyelem, kedves szó is értékes ajándék.
Az adventi naptárat a közösségi felületeiken osztják meg a résztvevőkkel, ahol az aktuális napra kattintva mindig új, adventi díszbe öltöztetett kommunikációs játékot lehet kipróbálni.

A Végeken Egészséglélektani Alapítvány által felvállalt Velem Lehet Beszélgetni program célja, hogy csökkentse az online töltött időt, ezzel hozzájárulva ahhoz, hogy kisebb eséllyel alakuljanak ki különböző internetes függőségek a fiatalok körében. A Velem Lehet Beszélgetni programban a résztvevők lehetőséget kapnak kommunikációs készségeik fejlesztésére, valamint a saját és mások érzelmeinek felismerésére, tudatosítására - amely elengedhetetlen a személyes, iskolai és szakmai sikerekhez. Gyarapíthatják a mentális egészséggel kapcsolatos ismereteiket, aminek köszönhetően könnyebben és ügyesebben adhatnak és kaphatnak támogatást. Egymással személyesen kommunikálni tudó emberek kapcsolódása az elmagányosodás érzését csökkentheti, ami hozzátehet egy fenntartható társadalom működéséhez. 

A Végeken Egészséglélektani Alapítvány 2022. december 5-én, az önkéntesség világnapján vehette át a Családbarát Magyarország Központ által az önkéntes munka elismerése, az önkéntesség ismertségének növelése, és az önzetlen magatartás népszerűsítése céljából életre hívott Önként Jöttem díjat. A fővárosi központú Végeken Egészséglélektani Alapítványt 1991-ben prof. dr. Kopp Mária alapította. A civil szervezet fő tevékenysége a pszichés, pszichoszociális problémák kezelése, a lelki egészségvédelem, az egészség-promóció és a lelki egészség fejlesztése.