1. Balatonföldvári kutyabarát fürdőhely

A Balaton legárnyasabb kutyás strandja immár ötödik éve várja a négylábúakat és a gazdikat, rengeteg hellyel és eszközzel. A fürdőhelyhez tartozó közel 2500 négyzetméteres területen bőven van hely játszani, a rengeteg fa pedig árnyékot nyújt a fürdőzésben elfáradt kutyusoknak. A gyorsan mélyülő partszakaszon egy rámpa segíti az ebek vízbejutását, emellett külön illemhelyet is kialakítottak számukra a terület tisztaságának megőrzése érdekében. A strandra a belépés ingyenes.

2. Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

A magyar tenger legújabb kutyás paradicsomában belépőt sem kell fizetni: a parkot szabadon bárki látogathatja. Itt többek között van lehetőség arra, hogy a gazdik a kutyáikkal együtt fürödjenek a Balatonban, illetve egy agility pálya is várja az aktív ebeket. A kutyabarát strand a nyári szezonban szeptember 15-ig üzemel, de esős, viharos idő esetén a park zárva tart.

3. Fonyódi Kutyás Fürdőhely

A Balaton első kutyabarát fürdőhelye a legelső balatoni kutyás strand 2016 júniusa óta fogadja az ebbel érkező vendégeket Fonyódon. A vitorláskikötőtől nyugatra, a Vízirendőrség mögött található körbekerített partszakaszon egy jól karbantartott, hatalmas területen szabadon mozoghatnak a kutyák, önfeledten élvezhetik a pancsolást a gazdáik társaságában. A vízbejutást csúszásgátló szőnyeggel borított lépcsők segítik. A strandon kutya WC, valamint kutyaürülék tároló edények garantálják a tisztaságot. A gazdik számára is biztosítanak mellékhelyiséget, és a szezonban büfé is üzemel. A belépődíjas strand augusztus 15-ig minden nap 9-19 óráig tart nyitva.

4. Kutyafürdető hely a tihanyi Belső-tónál

Négylábú kedvenceink a Tihanyi-félsziget belsejében elterülő Belső-tónál is kedvükre pancsolhatnak. A csónakkikötő mellett táblák jelzik, hogy hol lehet a vízbe engedni a kutyákat a számukra kialakított rámpán. A Belső-tó délkeleti sarkánál van lehetőség az ebek úsztatására, fürdetésére, viszont a gazdik itt nem mehetnek a vízbe. A fürdetés ingyenes.

5. Velencei-tó – Drótszamár kemping strandja

A Velencei-tó partján, a Drótszamár kempinghez tartozó kiépített strandon is megfürdethetjük kedvenc háziállatunkat. A tónál külön tábla jelzi. hogy hol pancsolhatnak a kutyusok. A strand belépőjegyes. Jó tanács: érdemes az odautazás előtt tájékozódni a kemping területén tartott programokról, koncertekről, ha a zajt, vagy a tömeget el szeretnénk kerülni a kutyánkkal.

6. Dunakeszi, Duna-part - Kutyabarát fürdőhely és kutyastrand

A Horányi Rév melletti 1,5-2 kilométer hosszú partszakaszon mind a kutyák, mind a gazdik hűsölhetnek és csobbanhatnak a vízben a forró nyári napokon. A strand használata ingyenes. A part mellett büfék is várják a gazdikat.

7. Hatvan – Kutyajó Strand & Park 60

A hatvani strand és élménypark magánkézben lévő területen helyezkedik el, így nyitva tartása is a bejelentkezéstől függ. A zárt, biztonságos területen kisebb-nagyobb vizekben pancsolhatnak, játszhatnak a kutyák. A belépőjegyes strand csak előzetes bejelentkezéssel látogatható, a területen VIP fürdőzés (amikor csak mi vagyunk a strandon) is lehetséges.

8. Tata – Öreg-tó

A csodálatos környezetben fekvő tatai Öreg-tó egyes részein a kutyák is élvezhetik a vizet! A parton tábla jelzi azokat a szakaszokat, ahol a négylábúak kedvükre pancsolhatnak. A környék remek lehetőségeket nyújt a kirándulni és az aktívan kikapcsolódni vágyóknak.

9. Délegyházi-tavak – Tavirózsa Kemping és Strand

A kutyások jól ismerik a Budapesttől 30 kilométerre, a délegyházi tavak partján található Tavirózsa Kempinget, amely közvetlenül a strandra nyílik. A négylábű kedvenceikkel érkezőket a 10–19 óra közt látogatható külön strandon várják. Belépődíjat azoknak kell fizetniük, akik nem a kempingben szállnak meg. A nyolc tóból álló tórendszer fürdésre, horgászásra, pihenésre és vízi sportokra is kiválóan alkalmas.

10. Tiszafüred – Tisza-tavi Mancsos Pancsoló

A Tisza-tó első kutyabarát fürdőhelye, a Holt-Tisza melletti Mancsos Pancsoló közvetlenül a szabadstrand mellett található, helyét tábla is jelzi. A kutyások számára kijelölt és elkerített füves területen árnyékot adó fák tövében hűsölhetnek a vendégek. Pár perc sétára pedig büfésort is találunk. A strandra a belépés ingyenes.

(fotó: MTI/Mészáros János, MTI/Sóki Tamás, MTI/Varga György, Instagram)