„Együtt, egy célért”

Ez a mottója a CsodaCsoport nevű, példátlan magyar civil szerveződésnek, amely aktuális céljaként egy gyermekrohamkocsi megvásárlásához szükséges 55 millió forint összegyűjtését tűzte ki. A facebook-on működő csoport eredetileg az SMA-s Zente megsegítésére jött létre 2 hónappal ezelőtt. A kezdeti hihetetlen összefogás és siker után a közösség egyre nagyobb erőt fedezett fel magában, egyre növekedett az összefogás, amelynek köszönhetően mára már 8 magyar kisgyermek külföldi, illetve hazai speciális gyógykezeléséhez, valamint két mentőmotor megvásárlásához járult hozzá összesen 180 millió forinttal.

Licitáljon!

A segítség lényege a közösségi oldalon történő civil licit, amelynek keretében bárki licitre bocsáthatja felesleges, de más számára hasznos tárgyát, vagy akár szolgáltatását is; akinek pedig pont erre van szüksége, licitálhat rá. A licit nyertese elnyeri a terméket, és átutalja az árát az éppen aktuálisan megsegítendő gyermek vagy ügy alapítványának részére. Így kap és ad is egyszerre, csakúgy, mint a felajánló. Az adakozás örömének és a tenni akarásnak hála, nemegyszer féltve őrzött kincsek és családi relikviák kerülnek licitre. Emlékezetes, nagylelkű és ötletes felajánlások, torokszorító történetek, barátságok születése kíséri a megmozdulást, amelynek hozadéka gyakran sokkal több, mint ami pénzben vagy tárgyban kifejezhető.

Gyermekrohamkocsira gyűjtenek

Az életveszélyes állapotú kisgyermekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel. Ezt a feladatot látja el a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat, amely különleges gyermekrohamkocsik és gyermek-mentőorvosi kocsik működtetésével segíti az Országos Mentőszolgálat munkáját. Húszéves fennállásuk óta több mint 52 ezer bajbajutott kisgyermeken segítettek már.

Jelenleg 3 Gyermekrohamkocsival rendelkezik az alapítvány; közülük egy a hét minden napján, napi 24 órában, 3 fős személyzettel végzi feladatát országszerte. A kifogástalan műszaki sztenderdek fenntarthatósága érdekében – hiszen gyakran koponyasérült, lélegeztetett kisgyermeket is szállít - mostanra időszerűvé vált a kiöregedő jármű cseréje. Mától ezért az új, „mobil gyermekintenzívért” indult a közösségi összefogás a csodatevő CsodaCsoportban, hogy a kis betegeket a későbbiekben is a legnagyobb biztonságban láthassa el a szolgálat. A Gyermekrohamkocsi megvásárlásához szükséges összeg 55 millió forint.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány számlaszáma, ahová liciten kívüli támogatások is érkezhetnek: 10700079 - 26823100 - 51300009.

Hogyan tud Ön is segíteni a beteg gyermekeken?

Lépjen be a CsodaCsoport Facebook közösségbe, ahol felajánlásával vagy vásárlásával a csoport aktuális kedvezményezettjét támogathatja!

Vigye hírét a közösségnek, meséljen róla ismerőseinek, hívjon meg minél több embert a CsodaCsoportba, hogy együtt, egy célért még több gyermeken tudjunk segíteni!

(fotók: Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat)