"Én választottalak benneteket, s arra rendeltelek, hogy menjetek,

teremjetek gyümölcsöt, maradandó gyümölcsöt." Jn 15,16

Mint a jó kereskedő, ki bölcsen feltölti készletekkel üzletét, rendezi, csinosítja a boltot, bölcsen készül, hogy jó árban el tudja adni a portékát, te is sok hasznos tudást, készséget elsajátítva, önmagadat képezve, formálva fel kell készülj a nyitásra, arra, hogy a hozzád betérő emberek benned értéket látva, partnereid, társaid legyenek! Ha nincs benned érték, akkor a hozzád betérők térülnek-fordulnak majd csendesen, vagy hanyatt-homlok menekülve magadra hagynak! Ne csodálkozz! Te mennyi időt töltesz egy olyan boltban, mely rendetlen, és a polcain ócska lim-lomot forgalmaz?

Vállalkozó vagy, s nem a tanárok öltöztető próbabábja, vedd kezedbe tudatosan az életet, ezt a soha vissza nem térő üzleti esélyt, és azokat az értékeket, mik nélkül borítékolható a kudarc, szerezd meg, sajátítsd el! Talán kezdheted is a fegyelmezett pontossággal! Kerüljön bármibe, szerezd be ezeket az erényeket, mert ha össze-vissza nyitod, zárod a boltodat, a vevőid elszoknak tőled, hisz megbízhatatlan, pontatlan emberrel ki akarna üzletet kötni? Aztán nézd hosszan a külalakot, a "céged" berendezését, higiéniáját! Egy rendetlen, piszkos lebujban ki merne kétes értékekért sok pénzt adni?! Állj neki szaladni, tornázni nap mint nap, rendszeresen táplálkozzál, egészséges, megbízható ételeket fogyassz! Szellemi, lelki, testi egészséged, épséged nagyon fontos! Tested templomát tartsd tisztán, karban, gondozd, öltözz szépen, választékosan! Valódi értékeket keress, polcaidon, életedben csak minőségi dolgok legyenek és ne szemét vacak, mit te magad sem tartasz sokra, mert akkor az egész léted csődbe megy!

Törekedj olyan készségekre, tudásra szert tenni, mi téged megkerülhetetlenné tesz, melyért az emberek sorba állnak házad ajtajánál! Mindenhez nem érthetsz, válaszd ki bölcsen hivatásodat, és az ahhoz szükséges szaktudást sajátítsd el! Szakmádon belül légy te a legjobb, a legfelkészültebb és a legeredményesebb! Egy A ligás játékos és egy C ligás csapatban játszó focista számára a meccs ugyanolyan hosszú, talán mindkettő ugyanannyit szalad, de a megbecsülésben, a fizetésben óriási különbség van! Te légy a bajnokcsapat kapitánya, legyen ez a cél, te erre hajtsál! Időd rengeteg, még hosszú évekig iskolába jársz! A tanév egy nagy edzőtábor, vedd kézbe a te vállalkozásodat és tanulj szorgalmasan, keményen eddz, készülj fel, rád vár a holnap! Nem csak a szüleid, nevelőid, tanáraid, de a teremtő Istenünk is melletted áll! Jézus Krisztus nemcsak parancsba adja, hogy eredményes, sikeres légy, hogy maradandó gyümölcsöket teremj, hanem gondviselő jósággal melléd is áll, Ő mindenben segít! Jézus neked is megígérte: “Bármit kértek az Atyától a nevemben, megadja nektek.” Jn 16,23

Szeptember van, kérd a türelmes kitartás erejét, az alázatos szorgalom erényét, az újrakezdéshez a bátorságot és indulj el! Óriási a tét, elcsattan az indító pisztoly dörrenése. Indulj neki, tanulj, képezd magad, mint a szivacs, mindent szívj magadba, seperd le a mezőnyt, ez a te játékod!

Isten áldását kérve a 2020-21-es tanévhez,

szeretettel, Csaba t.

(fotó: Erdélyi boksz akadémia, eredményhirdetés)