– A sportban nem elég a tehetség, a sikerhez infrastrukturális feltételek is kellenek – hangsúlyozta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a győri Nemak Jégcsarnok, az ország első családbarát jégcsarnokának átadóján.

Kicsik és nagyok az új komplexumban

– Az a cél, hogy az ország családbarát legyen, jó legyen itt élni, családot vállalni, gyermeket nevelni, dolgozni. Ebbe az új komplexumba pedig a szülők a gyermekekkel együtt látogathatnak el a sporteseményekre – mondta az államtitkár. Hozzátette, hogy gyermekfoglakoztatóval, családbarát jegystruktúrával, a mérkőzések alatt a gyermekek korcsolyaoktatásával teszik vonzóvá a jégkorongmérkőzéseket, a sporteseményeket a családosok számára. Minden helyzetben figyelnek a családokra, a picikre és a nagyokra egyaránt.

– Győrben családbarát jövő épül – fogalmazott Novák Katalin.

Küzdeni is tanít a sport

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere arról beszélt, hogy feltörekvő sportágról van szó, az épület pedig játék nélkül is motiválja az embereket.

– A sport az egyik legjobb iskola arra, hogy a gyermekek megtanuljanak küzdeni, megtanít győzni és veszíteni – mondta.

Mérkőzésektől edzőtáborokig

Az új Nemak Jégcsarnokkal, a kisméretű gyakorló jégpályával, illetve a sátras fedésű műjégpályával és az abban található – Magyarországon egyedülálló – speciális jégkorongfejlesztő központtal hazánk legnagyobb és legmodernebb jégcentruma jött létre. A központban az első nyilvános esemény vasárnap 16 órakor lesz, amikor a Titánok csapata a DEAC együttesét fogadja. A koronavírus-járvány miatt a mérkőzésre legfeljebb 500 jegyet értékesíthet a klub. A jégcsarnok befogadóképessége egyébként 1200 fő, melynek részeként külön családbarát szektort is kialakítottak. A 4000 négyzetméteres komplexum alkalmas a hazai első osztályú és nemzetközi mérkőzések megrendezésére, edzőtáborok szervezésére. A jeges sportkomplexum 2 milliárd 170 millió forintos beruházásból valósult meg.