Az életveszélyes állapotú kisgyermekek helyszíni ellátásáért és megmentéséért kezdett nagyszabású adománygyűjtésbe idén a FICSAK.

Az V. Családszervezetek Adventi Vására és Gyűjtése kedvezményezettje a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány.

Az elmúlt 21 évben több mint 53.000 bajba jutott kisgyermeken segítettek.

Kevesen tudják, hogy az életveszélyes állapotú kisgyermekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel. 1999-ben a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat azért jött létre, hogy különleges gyermekrohamkocsik és gyermek mentőorvosi kocsik elindításával segítse az Országos Mentőszolgálat munkáját. Az elmúlt 21 évben több mint 53.000 bajba jutott kisgyermeken segítettek. A FICSAK Idei adventi gyűjtésének célja biztosítani egy rendkívül fontos eszközt, a 2,5 millió forintba kerülő speciális hordágyat egy teljesen új, a jövő év tavaszán útnak induló rohamkocsiba.

A szervezet eltökélt szándéka, hogy a jövőben is minden gyermek megkaphassa a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Gyermekrohamkocsija által biztosított életmentő ellátást. A gyűjtésből beszerzésre kerülő eszköz elengedhetetlen felszerelése a mentőautónak, nélkülözhetetlen a kicsik ellátásában. A gyermekrohamkocsi bárhol képes percek alatt egy mobil intenzív osztályt "felépíteni", magas szintű azonnali ellátást biztosítani és ezzel jelentősen megnövelni a beteg gyermek túlélési esélyeit.

Az adományokat az adjukossze.hu oldalon várják, a jótékonysági akciónak ebben az évben is a köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita a fővédnöke, és az ő saját készítésű koszorúira szintén lehet licitálni.

A jótékonysági akciót idén is a köztársasági elnök felesége támogatja.

Az idei gyűjtés kiegészül a Ringató Adventi Jótékonysági ÉLŐ online koncertjével, amelynek időpontja 2020. december 5, 10:30. A közös éneklésben, mondókázásban, karácsonyra hangolódásban az otthonából bárki részt vehet, csak annyit kell tennie, hogy tetszőleges összeggel támogatja a „Mentsünk meg együtt minél több gyermeket” gyűjtést az adománygyűjtő oldalon.