Pedagóguscsaládból származik, és az ő pályáján is maximálisan jelen van a másoknak való segítségnyújtás. Lévai Lili, az ING Bank HR-generalistája szerint náluk a családbarát szemlélet alapja, hogy minden dolgozói ötletet meghallgatnak és igyekeznek beépíteni a mindennapokba. 

– Pszichológus alapdiplomámmal a zsebemben kerestem gyakorlati helyet az egyetemi éveim végén, amikor megtetszett a szervezetpszichológia nevű tárgy – kezdi Lévai Lili, az ING Bank HR-generalistája. – Később olyan munkahelyet szerettem volna, ahol ezzel tudok foglalkozni, így indult hat évvel ezelőtt a HR-es karrierem. Megpályáztam az ING-nél egy gyakornoki pozíciót, megkaptam és annyira beszippantott ez a munkakör, hogy a második diplomámat már HR-területen szereztem meg. Az egyik legjobban szeretett pillére a munkámnak az, hogy támogatást nyújthatok másoknak, a munkatársaimnak, de nem csupán az egyéni problémáik megoldásában segítek, mint egy terapeuta, hanem alapvetően osztályokkal, csoportokkal és a közöttük lévő szinergiával foglalkozhatok. Ezt az utóbbit a jellememhez közelebb állóhoz érzem, ezért tud jól működni az összhang a kollégákkal. 

– Kezdetben úgy képzeltem, hogy a karrierem során minden bizonnyal csak valamely HR-terület specialistájaként érhetek el sikereket, de a jelenlegi munkakörömben több területtel párhuzamosan foglalkozhatok – meséli lelkesen. – A generalistának alapvetően a HR legtöbb területén otthonosan kell mozognia, hozzám tartozik a többi között a képzés-fejlesztés, a toborzás-kiválasztás, a teljesítményértékelés, valamint a sokszínűségért tett globális kezdeményezések összehangolása is. Minden egyes nap élvezem a munkám és örömmel fogadom a rendszeres visszajelzéseket a kollégáimtól, hogy látszik rajtam, milyen megszállottan szeretem, amit csinálok. 

Büszkeség a szervezetnek a családbarát tanúsítvány 

A legutóbbi tanúsítási folyamat során az ING Bank magyarországi fióktelepe megkapta a Családbarát Hely minősítést a Munkahely kategóriában. A Családbarát Magyarország Központ által 2019 óta adható a Családbarát Hely tanúsító védjegy munkahely, illetve szolgáltatóhely kategóriában. A tanúsításra Magyarország egész területéről jelentkezhetnek a verseny- és a nonprofit szektorból a mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint a civil szervezetek, egyházi és közintézmények is. A tanúsító védjegy kifejezi a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét. Az elmúlt két év auditvizsgálatainak visszajelzései alapján 2021. október 21-től a Védjegy program megújult: egységes, magas szintű kritériumrendszeren alapuló tanúsítványt dolgoztak ki a szakemberek a még átfogóbb és teljesebb családbarát megoldások érdekében. 

– A szervezet felsővezetésével karöltve a HR-en azért dolgozunk, hogy egy olyan munkahelyet teremtsünk az ING dolgozóinak, amit szívből ajánlanának barátaiknak, ismerőseiknek is. Ennek megvalósításában a HR-vezetőnk oroszlánrészt vállal, de a külső ötleteket is szívesen vesszük és igyekszünk a lehetőségekhez mérten megvalósítani. Az eseményeinket, rendezvényeinket is elsősorban a dolgozói vélemények, igények és elvárások mentén alakítjuk. A Családbarát Hely tanúsító védjegy megszerzése munkahely kategóriában fontos mérföldkő volt a cég életében, 2019 óta büszkélkedhetünk ezzel a címmel. Mindannyian mögé álltunk, és az egész szervezet egyhangúan pozitívumnak értékelte azt, hogy objektív mércék és az auditáló szakemberek is úgy értékelik, a munkahelyünk családbarát. 

Ötlet az üzleti reggeliről 

A nagyvállalati ügyfelekkel foglalkozó ING Bank Budapesten található központjában hozzávetőleg 120 munkavállaló és egy 25 fős gyakornoki gárda dolgozik. A nő és férfi munkatársak aránya egyensúlyban van, a többség a középkorúak generációjába tartozik, így nem meglepő, hogy sok kisgyermekes szülő is tagja a közösségnek.  

– Egy HR üzleti reggelin hallottunk először a Családbarát Hely tanúsító védjegy megszerzésének lehetőségéről – idézi fel a szakember. – Egy előadás keretében olyan példák által mutatták be a védjegyet, amelyeket mi már korábban beépítettünk a mindennapjainkba. Megnéztük, hogy milyen további kritériumoknak kell megfelelni, és mivel munkahelyként a védjegyelőírások addigra nálunk már nagymértékben megvalósultak, összességében közel voltunk az ideális családbarát helyhez. A tanúsítvány megszerzése lényeges erkölcsi elismerés, presztízst ad a szervezetnek és márkaépítés szempontjából is kiemelten fontos, vonzóbbá válik például az új kollégáknak. Úgy tapasztalom, a Családbarát Munkahely versenyelőnyt és hatalmas büszkeséget is jelent. 

– Ami munkajogilag kivitelezhető, azt megtettük. Nagyszerűen megvalósul nálunk a rugalmas foglalkoztatás és a kismamák visszatérésének támogatása is. Van rá példa, hogy két többgyermekes édesanya lát el megosztva egy munkakört 4-4 órában, de az is előfordult már, hogy egy nyugdíjas kolléga segített be projektalapon, rugalmas időbeosztással. Az új belépők integrálását egy “buddy” névre keresztelt, osztályon kívüli munkatárssal támogatjuk. Ezt a szerepet úgy kell elképzelni, mint egy mentort, aki segít integrálni az újonnan csatlakozókat a már régebben az ING-nél dolgozó kollégák körébe, és megtalálni a helyét a szervezetben. Nem csak a közös ebédek és az informális kávézások segítenek a kötődés kialakulásában, de a bizalmat alapozza az is, ha van kihez fordulni mondjuk olyan kérdésekben, hogy miként működik a nyomtató, hogyan lehet a naptárakba időpontot foglalni, vagy hol van a legközelebbi gyógyszertár. 

Helikoptertúra és csocsó 

A cég élen jár az ötletek megvalósításában, a kreativitás nem ismer határokat. 

– Az irodaház kertjében rendeztünk már családi sportnapot is – emlékszik vissza Lévai Lili. – A technikát igénylő játékok zárt térben, a hangszerek, sportágak kipróbálása, a vetélkedők és a kézművesjátékok a szabadban zajlottak, a futóversenyünket pedig a Városligetben rendeztük meg. A csapatépítő programok tekintetében egyébként szabadkezet kapnak az osztályok, nagyon népszerű a szabadulószoba, az élményfestés, de voltak, akik kiegészítették az erre szánt keretet és részt vettek egy Dunakanyarban zajló helikoptertúrán. 

– Bevezettük a gyümölcskeddet, a hét második napján minden pultra kerül egy-egy gyümölcskosár, a fülledt nyári hónapokban pedig ezt fagyiszerdára szoktuk cserélni. Reggel feltöltjük a hűtőinket jégkrémekkel, amelyekből mindenki kedvére válogathat. Berendeztünk egy relaxszobát babzsákfotelekkel, csocsóval és társasjátékokkal. Szintén ebben a szobában szoktunk külső szakemberek támogatásával teamcoaching-okat szervezni a csapatainknak, hogy megoldást találhassanak aktuális kihívásaikra vagy hatékonyabbá tehessék a közös munkájukat. Ezen felül minden második hónapban ING-csütörtököt rendezünk az iroda közösségi terén, a fórumon vagy a kertben, és ilyenkor még az üdítők és a sütemények is előkerülnek. 

Segítség a bajban 

A vállalat munkatársai legutóbb szomorú apropóból fogtak össze, az ukrajnai háború elől menekülő kollégáik mentése érdekében tettek meg minden tőlük telhetőt. 

– Fontosnak tartjuk az önzetlen tevékenységeket, a gyakornoki szabályzatunkban szerepel is egy olyan pont, amely negyedévente előírja a karitatív tevékenységet – mondja a HR-generalista. – A gyakornokok maguk találják ki az aktuális jócselekedet formáját, a saját ötleteik és elképzeléseik alapján választhatnak tevékenységet, míg a vállalat finanszírozza a felmerülő költségeket. Voltak, akik kutyamenhelyen dolgoztak, mások szemetet szedtek, ételt vittek a hajléktalanoknak, de a tervek között szerepel a graffitimosás és a faültetés is. Tavasszal pedig együtt telepítettünk a Dunára egy, partnerünkkel közösen finanszírozott high-tech szemétfogót. 

– Visszatérve az irodai megoldásokra, nagyon népszerű a masszázsszolgáltatásunk, az irodai ülő masszázs mellett népszerű a teljes testre kiterjedő kezelés, ami egy diszkrét, elkülönített helyiségben történik hetente két alkalommal. Nyitottak vagyunk az elégedettséget és elköteleződést növelő új ötletekre és a saját kapacitásainkhoz mérten mindent meg is teszünk ennek segítése érdekében.