A meghitt

Sokan inkább kínosan éreznék magukat a nyilvános lánykérésen, mintsem meghatottnak. A visszafogott lánykérés is lehet azonban gyönyörű és romantikus. Mi sem bizonyítja jobban, mint az alábbi történet. A szerelmes férfi frissen vásárolt, felújítandó lakásukba szervezte meg a lánykérést. Azzal a kifogással csalta oda a mit sem sejtő lányt, hogy tervezzék meg, mi hova kerüljön a konyhában. A lakásba belépve a leendő menyasszonyt elképesztő látvány fogadta: a szobák falai telis-tele voltak kapcsolatuk fotóival és feliratokkal, amelyeken a párja azt taglalja, miért szereti őt olyan nagyon. A nappaliban a főfalon pedig a hatalmas betűkkel kiírt kérdés virított: „Hozzám jössz”? Ki mondott volna erre a lánykérésre nemet?

A nagyszabású

Természetesen akadnak, akik világgá szeretnék kürtölni, mennyire szerelmesek, és a lánykérést is ennek megfelelően szervezik meg. Tökéletes példa erre a ma is népszerű flash mob lánykérés, ahol a „véletlenszerűen” verbuválódott tánckarból egyszerre csak előlép a férjjelölt, hogy feltegye a nagy kérdést. Persze érdemes előtte biztosra menni, hogy a választott hölgy valóban kedveli-e a flash mobokat, nehogy a szám felénél lelépjen a helyszínről.

A mozis

Úgy tűnik, egyre elterjedtebb a filmnézésnek álcázott lánykérés. A gyanútlan barátnő beül az egyik kedvenc filmjére a moziba, aztán a vásznon valami egészen más indul el… Személyes kedvencem a grafikus srác, aki barátnője kedvenc rajzfilmjének, a Csipkerózsikának a végét szerkesztette át: saját magukat rajzolta meg, hogy a szerelmes csók után feleségül kérje választottját. Nem sokkal marad le mögötte wow-faktorban az a fiú, aki rövidfilmet forgatott a kapcsolatukról, vagy az a hősszerelmes, aki videóklipet készített a nagy alkalomra.


És akinek nem jött össze…

Nem árt biztosnak lenni szerelmünkben, ha a nagy nyilvánosság előtt tervezzük megkérni kedvesünk kezét. És nem árt eggyel romantikusabb helyszínt választani egy plázánál, hiszen bármikor feltűnhet egy kisvonat, ami belerondít a nagy pillanatba.

(fotó: Shutterstock)