Novák Katalin meglátogatta a négygyermekes Babos családot, akik 2020 novemberében vásárolták új autójukat.

– Négy gyermekünk van, és azért kellett a csere mellett döntenünk, mert 3 biztonságos gyerekülés az ötszemélyes autóban nem fér el, és együtt amúgy sem tudott volna utazni a család, hiszen hatan vagyunk – mondta a családfő. Hozzátette: azért nem hét személyes autó mellett döntöttek, mert akkor az egyik gyermeknek a csomagtartóban lévő felhajtható ülésben kellett volna ülnie, ami a megítélésük szerint nem elég biztonságos.

– Nagyon aktív család vagyunk, nagyon szeretünk kirándulni. Ezért is nagyon örülünk ennek az autónak, már voltunk is együtt az autóval a Mátrában. Igyekszünk élni azokkal a lehetőségekkel, amikkel tudunk – tette hozzá az édesanya.

Novák Katalin a videóban közölte, hogy eddig húszezer nagycsaládosnak tudtak segíteni a Nagycsaládos autóvásárlási támogatásával. – Azoknak, akik legalább a harmadik gyermeküket várják, vagy legalább három gyermeket nevelnek, legalább hétüléses új autó vásárlásánál a vételér felét, maximum 2,5 millió forintot kifizetünk – emlékeztetett a családokért felelős miniszter.

(fotó: https://facebook.com/csaladesifjusag)