– A családok számára, tehát nekünk is nagyon fontosak az ünnepek, amikor kicsit megállunk, végiggondoljuk mi minden történt velünk – kezdte köszöntő beszédét Regős Judit a szervezet elnöke.

A Szülők Háza Alapítvány Tegyél jót! elnevezésű programjában állami gondoskodásban élő gyerekeket támogat, számukra szervez élményprogramokat.

– Habár a valódi családot mi sem tudjuk pótolni számukra, de mi a valódi szívünk összes szeretetével igyekszünk a lehető legtöbbet adni, ami tőlünk telik. És aki ma ide eljött, végignéz a gyerekeken és belenéz a szemükbe, az tudja, hogy mindez kölcsönös, hiszen mi legalább annyit kapunk a gyerekektől, mint amennyit mi igyekszünk nekik adni – tette hozzá ünnepi beszédében az alapítvány elnöke.

Kemény Dénes alapító azt emelte ki: Pontosan tudom mekkora felelősség egy csapat vezetése, de talán még ennél is nagyobb az, amikor egy győzelem vagy veszteség nem csak rólunk szól, hanem egy egész országról. Itt nálunk az Alapítványnál is hasonló a helyzet, a mi sikerünk a gyerekek haszna, a mi kudarcunk a gyerekek vesztesége is. Köszönjük a együttműködőknek, partnereknek, cégeknek akik eddig mellénk álltak és segítettek alapítványunk működésében.

A gálaest egyik legfontosabb eseménye az immáron második alkalommal átadott Szent Antal-díj volt. A díj létrehozásának célja az, hogy felhívja a figyelmet a gyermekvédelmi munka társadalmi fontosságára és elismerje az ezen a területen dolgozók áldozatos munkáját. Az elismerést azok kapták, akik az alapítvány kuratóriuma és a gyerekek döntése alapján ebben az évben a legtöbbet tettek Tegyél jót! családért. Az idei év díjazottjai:

- Támogatói kategória

Fűrész Tünde (Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért)

Kelemen Anita (Grand Vision Hungary Kft.)

Gálvölgyi Dorka (Hatszín Teátrum)

- Önkéntes kategória

Kozma László, Heiszler Tibor, Lőcsey Attila

- Nevelő kategória (gyermekotthonokban dolgozóknak szóló):

Kiss Mihály, Varga Judit, Nyeste Gyöngyvér, Nagyné Balogh Zsuzsa

- Különdíj:

Juhász Lilla (Kommunió Alapítvány elnöke és a Szülők Háza Győr Szíve igazgatója)

Az eseményen bemutatták az alapítvány jövőre induló mentorprogramját, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogat. A program illusztrációjaként készült falinaptárban 12 különböző szakma felnőtt képviselője szerepel olyan gyerekekkel együtt, akik most még csak álmodnak arról, hogy felnőve ők is elérhetik álmukat.


(Fotó: Szülők Háza Alapítvány)