Lángos után szabadon

A tojásos bundába csomagolt kenyér ízvilágában nagyon hasonlít a lángoshoz, ezért némi fokhagymával megkenve, sajttal és tejföllel bőségesen megborítva isteni finom és laktató étket készíthetünk a családnak. A fokhagymát ne keverjük olajba, mert a kenyér már így is bővelkedik benne, ha pedig kicsit visszavennénk a kalóriákból, a sajttal is érdemes csínján bánni. A sajt alapvetően a tejföl fölé kerül, ám ha szeretnénk, hogy ráolvadjon a kenyérre, szórjuk rá, amíg még forró.

Vajkrémmel megbolondítva?

Ha natúr vajkrémet kenünk a forró kenyérre, az kellemesen beleolvad a tojásos bundába. Természetesen kísérletezhetünk még magyaros, sonkás, vagy egyéb ízesítésű krémekkel is, viszont, ha a natúrnál maradunk, dobjuk fel a végeredményt egy kis snidlinggel, ami remekül harmonizál majd a vajkrémes bundáskenyér ízével.

Áfonyalekváros ízorgia

A camembert sajthoz és a hozzá való lekvárhoz hasonlóan itt sem üti ki egymást az édes és a sós, sőt! Bármilyen furcsán is hangzik, az édes bundáskenyér-variációk különleges élményt hoznak a konyhába, és egyre több háztartásban terjednek el ezek a különleges ízek. Amerikában már hagyománya van ennek, az ottaniak például juharsziruppal nyakon öntve fogyasztják édes kenyerüket. Nálunk az áfonyalekváros verzió a nyerő, kenjük meg hát vastagon, de arra figyeljünk, hogy a tojásba inkább kevesebb sót és több cukrot tegyünk, hogy maga a bunda is édeskés ízt kapjon.

A gyermekek kedvence

A mogyorókrémmel bevont változat biztosan csemeténk kedvence lesz. Igazi különlegesség, amelytől garantáltan édesen indul a nap. Fokozhatjuk a hatást, ha az épp adott szezontól függően kis gyümölcsdarabokat teszünk a tetejére. A banán és az eper például remekül passzol a mogyorókrémhez, de akár tejszínhabbal is díszíthetjük, hogy az ízek mellett a tálalás is csillagos ötös legyen.

Bundáskenyér gazdagon

Személyes kedvenc a minden jóval megrakott bundáskenyér. Kicsit időigényesebb az elkészítése, ám annál finomabb lesz a végeredmény. Készítsünk tojásrántottát, és rakjunk egy keveset kenyerünk tetejére. Nem kell túl sok, mert már így is tojásos a reggelink, majd sültvirsli karikákkal megpakolva, majonézzel leöntve fogyasszuk. Ha még így sem elég a jóból, ehhez az ízkombóhoz nagyon illik köretként egy kis paprika és/vagy friss paradicsom a kertből.

Természetesen a lehetőségek tárháza végtelen. Merjünk bátran kísérletezni, gyermekünk ízléséhez igazodni, sőt, őt is bevonni a játékba! Ezekkel az apró kis trükkökkel feldobhatjuk a megszokott ételeket, és ezzel együtt az egész család reggelét.


(Fotó: Shutterstock)