1. Keretezzünk! Apró és nagyobb képkeretekbe tegyünk emlékeket, szépségeket, gyermek-alkotásokat! Fénykép-kollázs, régi csipketerítő, rajz anyának, kedves üzenet apától, idézet, amit minden nap jó látni – ez mind belefér a keretekbe! A következő kreatív lépés pedig az, hogy megtaláljuk a megfelelő helyet az új díszeinknek.

2. Tegyük halhatatlanná elhasználódott kedvenc pólónkat! Varrjunk belőle levendulatöltetű szívet, kispárnahuzatra rátétet vagy alvókát a gyerekeknek. Ne féljünk nekikezdeni a munkának, a legegyszerűbb öltésekkel is gyönyörű textiltárgyat kapunk!

3. Préseljünk virágot! Pár nap után a kiszáradt virágfejekből egyedi, természetes képek készülhetnek, ajándéknak vagy a saját falunkra is csodaszép alkotások a virágképek.

4. Keressünk szép formájú kartondobozokat, és mintás, kedves csomagolópapírt. A papír ráragasztásával elkészíthetjük a saját díszdobozainkat: emlékek, papír-írószer, apró konyhai eszközök kerülhetnek az új tárolókba.

5. Ajándéknak vagy a magunk örömére pepecseljünk egy kicsit a konyhában. Ha van maradék gyümölcs, készítsünk dzsemet, lekvárt, töltsük különleges üvegekbe, címkézzük szép ragasztós papírral, és fejeljük meg a tetőt apró mintás textillel. Az eredmény ínycsiklandó és takaros lesz!

6. A festés az egyik leglátványosabb és legkreatívabb tevékenység. Ragadjunk bátran ecsetet mi is, fessünk át valamit! Falrészletet, széket, polcot – elrontani nem tudjuk, csak érdekessé, különlegessé tenni az addig megszokottat.

7. A lakberendezés sokak kedvelt szórakozása. De bőven elég, ha csak kicsiben gondolkodunk, és egy polcot rendezünk át kedvünk szerint. Elsőként szánjunk időt a rajta lévő dolgok átválogatására, szelektálására, aztán jöhet a legjobb rész: a berendezés. Könyvek, kedvenc tárgyak, emlékek együtt otthonossá, egyedivé teszik a polcunkat, jó lesz ránézni! Valószínűleg kedvet kapunk a következőhöz is…


(fotó: Förster Tamás, Shutterstock)