A programsorozat mottója: "A lelki egészség nem valami olyasmi, amit készen kap, vagy amire rátalál az ember. Sokkal inkább valami olyasmi, amit meg kell teremtenünk magunkban."

Az első előadás témája a 2020 jöhet! A STRESSZ mehet! lesz, hiszen a fizikai és mentális egészségre nagymértékben ható stressz nagy szerepet játszik betegségek előidézésében.

Az első előadás időpontja: 2020. február 6. (csütörtök) 18:00 óra

Helyszín: Lurdy Rendezvény- és Konferenciaközpont 1. emelet, 2-es terem (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)

A mentális és fizikai problémák kezelésével még méltánytalanul keveset foglalkozunk, ugyanakkor köztudott, hogy a legtöbb betegség hátterében ezek állnak - írja a rendezvény meghívójában a FICSAK. A mindennapi stressz, a szorongás, a pánikbetegség, a párkapcsolati nehézségek, a családi konfliktusok és a különféle szenvedélybetegségek is képesek tönkretenni nemcsak az emberi kapcsolatokat, hanem emberek és családok életét is.

A Lelki Egészség Esteken közéleti személyiségek beszélnek nyíltan saját nehézségeikről és neves szakértők javasolnak megoldási lehetőségeket a sokakat érintő problémás, sokszor kilátástalan élethelyzetekre.

A szervezet fontosnak tartja, hogy azok, akik eljönnek előadásaikra, konkrét példákon keresztül kapjanak tippeket ahhoz, hogyan nézzenek szembe különböző problémákkal és találjanak azokra megoldásokat!

A cél, hogy minden nap törekedjünk egy picit a harmóniára, tanuljunk meg hálásnak lenni és őrizzük meg testi és lelki egészségünket!

Köztudott, hogy a tartósan fennálló, fokozottan stresszes állapot alattomos: szétdúlja a házasságot, rombolja a baráti kapcsolatokat, gátolja a teljesítményt és hosszú távon megbetegít. Magas vérnyomás, szív-és érrendszeri problémák, gyomorfekély, rák.

Az első előadás PROGRAMJA:

18.30-19.30: Előadás

Dr. Csomai Zita, orvos-természetgyógyász arról beszél majd, hogy munkája során kitüntetett figyelmet szentel a stresszbetegségeknek.

Turán Frigyes, a 2019-es év rally versenyzője családfőként, autóversenyzőként beavat minket abba, hogyan kezeli a néha extrém magas szintet elérő stresszt az életében.

M. Steinbach Annamária, a 7köznapi pszichológia főszerkesztőjével beszélgetünk a stresszről, a stresszkezelésről és az azzal való megküzdésről.

Az est moderátora: dr. Németh Szilvia

19.45-20.45: Workshop

Stresszkezeléssel kapcsolatos technikák gyakorlása az Énerő Akadémia segítségével, ami segít majd abban, hogy rátaláljunk az egyedi énerőnkre és belső motorunkra!


(Fotó: Shutterstock)