A Családbarát Magyarország Központ 2016-ban az önkéntes munka elismerése, az önkéntesség ismertségének növelése és az önzetlen magatartás népszerűsítése céljából hívta életre az Önként Jöttem díjat. A díjazott minden alkalommal egy olyan szervezet, amely minimum egy éven át végzett anyagi ellenszolgáltatás nélkül társadalmilag hasznos tevékenységet. Szervezetünk az Önként Jöttem díj átadásával szeretné a jó példát erősíteni, olyan emberek tevékenységének bemutatásával, akik önzetlenül teszik szebbé, jobbá, élhetőbbé környezetüket, mindennapjaikat!  

A közönség október 2-ig bármely szervezetet jelölhette a díjra, majd a beérkezett javaslatok tartalmi és formai értékelése után egy szakmai bizottság szűkíti a listát.  

– Azzal, hogy bevontuk a közönséget a díj jelölési folyamatába, majd a szűkebb listára való szavazásba, mindenkit arra szerettünk volna ösztönözni, hogy megismerje a környezetében azokat a szervezeteket, akikhez csatlakozhat – tudatta Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője. – Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy minél többen támogassák ezeknek az önkéntes szervezeteknek a munkáját.  

A szervezeteket tartalmazó részletes leírás október 16-ától olvasható majd a csalad.hu/onkentjottem oldalon, ahol szavazni is lehet a jelöltekre.  

– Arra kérjük a közönséget, szavazzanak majd arról, hogy a jelöltek közül kit tartanak idén a legérdemesebbnek arra, hogy megkapja az elismerést – hangsúlyozta az ügyvezető. – Ugyan csak egyvalaki veheti át a díjat, de már a jelölésre is büszkék lehetnek a szervezetek. Ezúton is szeretnénk kifejezni az elismerésünket az elkötelezettségükért és az odaadó tevékenységükért.  

Az idei díjat az önkéntesség világnapján, december 5-én kapja majd meg a közönségszavazás nyertese.  

Október 16-tól szavazzon Ön is a csalad.hu/onkentjottem oldalon arra a szervezetre, melynek munkáját ismeri, elismerésre méltónak találja!