Már februárban érkezhet az adóvisszatérítés - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Már februárban érkezhet az adóvisszatérítés

MTI
2021. szept. 24. 6:10
Támogatások, kedvezmények

Döntött a kormány a családi adóvisszatérítés részleteiről - jelentette be a pénzügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videójában. A feltétel, hogy a gazdasági növekedés az idei évben elérje az 5,5 százalékot.

Varga Mihály elmondta: a visszatérítés minden olyan gyermekes szülőnek jár, aki családi pótlékra jogosult, ha mindkét szülőnek van bejelentett munkahelye, mindketten megkapják a pénzt.

A jogosultak között vannak az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők, az ingatlan-bérbeadók, a katás és az ekho-s adózók is. A gyermeket nevelő katás vállalkozók a 2021-es tételes adójuk egynegyedét, míg az ekhos adózók a befizetett 15 százalékos adójuk kétharmadát kaphatják vissza. A visszatérítés felső határa az átlagbér éves adótartalma.

A NAV már jövő februárban teljesíti a visszafizetést. Az intézkedés 1,9 millió embert érint és 600 milliárd forintba kerül a költségvetésnek.

A pénzügyminiszter elmondta: az idei gazdasági növekedés jelenlegi számításaik szerint meghaladja az 5,5 százalékot, ha pedig folytatódnak a gazdaságtámogató intézkedések, akkor akár a 7 százaléknál is jobb lehet a GDP-növekedés.

(fotó: Shutterstock)