Idén nyáron indítja Fesztiválozz Velünk! elnevezésű projektjét a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft., mellyel a fiatal önkéntesek segítségével az ország több pontján családos fesztiválok és sportprogramok közönségét célozza meg. 

A hosszú távú önkéntes program célja, hogy minél többen közvetlen élmények révén tapasztalják meg a családi értékeket és azok fontosságát az életünkben. Ebbe az értékteremtő és átadó folyamatba kívánják folyamatosan egyre több generáció képviselőjét bevonni: megtapasztalhatják, milyen élményekkel gazdagodhatnak egy-egy önkénteskedés alkalmával.

Legújabb programjuk a Fesztiválozz Velünk! Ebben a programban a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. az idei évben több családi fesztivált is meglátogat kézműves sátrával. Egész nyáron önkéntesek jelentkezését várják gyermekprogramok lebonyolításához, kicsik és nagyok az önkéntesekkel együtt mélyedhetnek bele a körmöcskézés rejtelmeibe, de a vidámság itt nem ér véget, a sátorba nemcsak gyapjúfonalas technikákat visznek, hanem az egyre népszerűbb pólófonallal is dolgoznak. De hogy mi is az a körmöcskézés? Megtanítják!

Folyamatban a tavasszal indult Csomagolj Velünk! programjuk is, melyben az önkéntesek a Családbarát csomag elkészítésében segíthetnek. A programra való jelentkezés folyamatos, hiszen A Családbarát ország projekt megvalósítása során babacsomagot kapnak a projektidő alatt megszülető gyermekek családjai, több, hátrányos helyzetű térség kisgyermekes családjához pedig kelengyecsomag formájában jut el támogatás.

Korábban a Múzeumozz Velünk! program keretein belül a művészet kedvelők is találkozhattak a Családbarát Önkéntesekkel. Az EMMI támogatásával elkészült, 2019-es Család a művészetben elnevezésű naptárakat juttatták el a múzeumokba látogatóknak. A Szépművészeti Múzeumban és Nemzeti Galériában személyesen nyújtották át az ajándék naptárakat, melyeket családok különböző generációi – szülők és gyermekek, nagyszülők és unokák – nagy örömmel fogadtak. A felállított Családbarát Ország stand előtt a látogatók érdeklődéssel hallottak a családbarát értékekről és a szervezet programjairól.

A Családbarát Önkéntesek várnak téged is és a család minden tagját: jöhet anyu, apu, tesó és még a nagyszülők is! Tapasztalataik alapján a különböző generációk nagyon szeretnek együtt önkénteskedni.

Az érdeklődők az onkentesek@csbo.hu e-mail címen jelentkezhetnek.