– Azoknak a 17-24 éves fiataloknak a jelentkezését várjuk, akiknek az a tervük, hogy a világ legjobb egyetemein folytatják a tanulmányaikat a következő tanévtől. Számukra nyújt lehetőséget a Stipendium Peregrinum ösztöndíjpályázat – hangsúlyozta a miniszter.

Elmondta, hogy a pályázatot a tavalyi év után idén másodszorra hirdetik meg, és az idei, szeptemberben kezdődő tanévtől finanszírozhatja, támogathatja azoknak a tanulmányait, akiket felvesznek a világ legjobb egyetemeire.

– Azokat a fiatalokat segítjük, akik külföldi nemzetközi megmérettetésben is megállják a helyüket, és a felvételt követően szeretnék a Magyar Állam ösztöndíjából finanszírozni a tanulmányaikat – részletezte Novák Katalin.

Az ösztöndíjprogramra június 1-14 között lehet jelentkezni, melynek segítségével akár a tanulmányok folytatásához szükséges teljes támogatás elnyerhető. A hamarosan induló pályázati szakaszban a tandíjra, szállásra, a megélhetési költségekre, a konferenciák részvételi díjára, de a tankönyvek díjaira is lehet támogatást kérni.

A pályázat részletei a www.ntk.hu weboldalon és a Nemzeti Tehetség Központ Facebook-oldalán is megtalálhatók lesznek.

(illusztráció: Shutterstock)