A díjat 2017 óta, immár ötödik alkalommal ítélte oda a Gránit Oroszlán Példakép Testület 5 kategóriában három-három férfinak. Díjazták a kiemelkedő, a családért és a közösségért elkötelezett férfiakat apa, férfi pedagógus, mester, felelős üzletember és közéleti kategóriákban.

A korábbi díjazottak között olyan példamutató személyiségek vannak, mint Kassai Lajos, Imre Géza, Várkonyi Attila vagy Dolhai Attila. Idén a kiemelkedő életteljesítménnyel rendelkező tizenöt férfi között olyan neves emberek is megtalálhatók, mint Csák János, közgazdász vagy Lackfi János, költő, illetve Decsi András, mesteredző. Gratulálunk férfi példaképeinknek.

A Eiffel Műhelyházban tartott Díjátadó Gála fővédnöke Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter képviseletében Dr. Beneda Attila, családpolitikáért felelős helyettes államtitkár volt jelen. Az est nyitóbeszédét Bedő Imre, a Férfiak Klubja megálmodója és alapítója mondta.

Ebben az évben is a Gránit Oroszlán Példakép Testület titkos szavazással választotta ki a beérkezett jelölésekből minden kategóriában a három-három díjazottat.

A Gránit Oroszlán Példakép Díj Apa kategória a férfias minta átadásának fontosságára, a minőségi apa-gyermek idő pótolhatatlanságára, az apa nélkülözhetetlenségére hívja fel a figyelmet. Az Apa kategória díjazottjai 2021-ben Dyekiss Emil Gergely, dr. Lőrincz György és Joszt László.

A Gránit Oroszlán Példakép Díj Férfi pedagógus kategória a férfi pedagógusi példaképek fontosságára, a társadalmi felelősségük jelentőségére, a pálya presztízsének növelésre hívja fel a figyelmet. A Férfi pedagógus kategória díjazottjai 2021-ben Dr. Seres István, Makkai Ferenc és Pánczél Róbert.

A Gránit Oroszlán Példakép Díj Mester kategóriája olyan mindennapi hősöket - edzőket, ifjúsági vezetőket, oktatókat, vagy más, értékformáló területen tevékenykedőket – emel ki, akik a szakmai munkán túl életükkel, emberségükkel, élethez való hozzáállásukkal állítanak példát gyermekeink elé. A Mester kategória díjazottjai 2021-ben Decsi András, Dr. Rostás Gábor és Prof. Dr. Tóth Miklós.

A Gránit Oroszlán Példakép Díj Közéleti kategóriája a közéleti példaképek óriási felelősségét hivatott jelezni. Mint ismert közéleti személyiségek – írók, művészek, sportolók vagy egyéb értékformáló területen tevékenykedők – folyamatosan a figyelem középpontjában állnak, így példamutatásuk a közösség számára meghatározó. A Közéleti kategória díjazottai 2021-ben Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, Lackfi János és Tóth Zoltán.

A Gránit Oroszlán Példakép Díj Felelős üzletember kategória olyan vállalkozókat, cégvezetőket, menedzsereket, üzletembereket ismer el, akik felismerik a saját érdekeiken túlmutató társadalmi felelősségüket is. Ezt a felelősséget nem pusztán szavakkal, hanem kézzelfogható tettekkel is igazolják. A Felelős üzletember kategória díjazottai 2021-ben: Barabás János, Csák János és Szabó Szilárd.

(fotó: Férfiak Klubja)