Június 14-én, pénteken elérkezik az idei utolsó tanítási nap az iskolákban. Több ezer diák várja ezt a napot, hogy elkezdődhessen számukra a nyári szünet; a pihenés, az utazások, a nyári táborok és a fesztiválok időszaka.

Mozgalmas hetek elé néznek azonban azok, akik idén végeznek a középiskolákban.

Gyakorlatilag egész júniusban tartanak a szóbeli érettségi vizsgák: emelt szinten június 5. és 13. között, középszinten pedig június 17. és 28. között kell a végzősöknek számot adniuk a tudásukról.

Innentől pedig már a felvételire kell figyelniük a diákoknak. A szükséges dokumentumok pótlására június 26-áig van lehetőségük, ekkortól már csak a felvételi kérelem benyújtása után megszerzett dokumentumokat lehet csatolni, ilyen az érettségi bizonyítvány vagy a nyelvvizsga bizonyítvány.

Július 12-éig arra is van lehetőségük, hogy egyszer változtathassanak a felvételi jelentkezések sorrendjén, ha esetleg a jelentkezés óta meggondolták magukat, vagy netán az érettségi eredmények miatt változtatnának a terveiken.

A felvételi ponthatárokat várhatóan július 24-én hirdetik ki. A felvi.hu oldalon ellenőrizhetik a fiatalok, hogy melyik egyetemen vagy főiskolán folytathatják a tanulmányaikat. És már kezdődhetnek is az előkészületek az új tanévre.

Legyen divat múzeumba járni! Kiállítástúra az iskolákban

Kütyümentesítsük időnként a gyermeket!