Elismerés az önkénteseknek

Az önkéntes munkát népszerűsíti és az önkéntes munkát végző szervezetek munkáját ismeri el az Önként Jöttem díjjal a Családbarát Magyarország Központ.

– A díjat idén a Végeken Egészséglélektani Alapítvány nyerte. A Családbarát Magyarország Központ a díj mellett adománygyűjtést is indított a nyertes javára, így most bárki kifejezheti - lehetőségeihez mérten - pénzadomány formájában is elismerését az ügy iránt – mondta dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a központ ügyvezetője.

A csalad.hu/onkentjottem aloldalon található a győztes Végeken Egészséglélektani Alapítvány számlaszáma, amelyre bárki utalhat pénzadományt. Az összeget az alapítvány az önkéntesek munkájának elismerésére fordítja.

Valóra váló Kívánságlista

Nehéz körülmények között élő gyermekek egyéni kívánságait teljesíthetjük ajándékok vagy pénzbeli juttatás felajánlásával a Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretetdoboz - Kívánságlista programján keresztül.

Az 1358 gyermek álmát összegyűjtő Kívánságlistából az adományozók megismerhetik a támogatott gyermekek karácsonyi álmait, amelyeket az alapítvány munkatársai játékos foglalkozásokon vagy a szülőket bevonva gyűjtöttek össze. A kívánságok között ruhanemű, téli kabát vagy csizma is megtalálható, de sokan kértek játékot, sportfelszerelést, könyvet vagy elektronikai eszközt.

Az ajándékokat a karácsony előtti hetekben a szolgálat munkatársai a szülőknek adják át, hogy karácsonykor ők legyenek azok, akik meglephetik gyermekeiket. A Kívánságlista program három évvel ezelőtti indulása óta több mint 5500 kisgyermek vágya válhatott valóra a kezdeményezésnek köszönhetően.  

Adományvonal: otthon, étel, esély

Az Ökumenikus Segélyszervezet február vége óta 170 ezer, az ukrajnai háború miatt elmenekült, bajba jutott embernek segített, a Baross utcai menekülteket támogató központ pedig 450 családdal áll kapcsolatban. Az intézmények itthon is a nélkülöző, krízishelyzetben lévő családok ezreit segítik az év minden napján, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak.

A segélyszervezet 27. alkalommal indította el országos adventi pénzadománygyűjtését. A kezdeményezést a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet támogatni, valamint a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként, illetve sms-enként 250 forinttal.  

Angyalbatyu gyermekeknek 

A Katolikus Karitász adventi segélyprogramjával élelmiszer-adományt és lakhatási támogatást nyújtani a rászoruló családoknak. A Karitász a különböző élethelyzetekben különleges törődést adhat személyre szabott segítséggel, amelyben országszerte 10 ezer önkéntesük működik közre.

A Katolikus Karitász országszerte számos helyen oszt egész télen teát és meleg ételt hajléktalanoknak és krízishelyzetben élőknek, több száz családot szeretne kályhával és igény szerint tűzifával segíteni, a határon túli magyar családokat is élelmiszer-csomaggal, édességekkel, egyéb ajándékokkal támogatni.      

Az Angyalbatyu ajándékgyűjtő akciók keretében pedig nehéz sorsú gyermekeknek lehet ajándékcsomagot készíteni és leadni valamelyik gyűjtőponton.  

A 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forinttal támogathatják a munkájukat, banki átutalással, online adományozással pedig bármilyen összeggel hozzájárulhatnak a segíteni vágyók a szervezet karácsonyi segélyprogramjaihoz és évközi munkájához is.

Bethesda - Anyák Háza

A Bethesda Gyermekkoház Alapítvány Anyák Házát épít és tart fent azoknak a szülőknek, akiknek gyermekei heteken át kórházukban gyógyulnak. Nekik otthonra van szükségük a kórházban, hogy napközben gyermekük mellett lehessenek. Hiszen a gyerekek - bizonyítottan - így gyógyulnak a legjobban.

Egy édesanya egy éjszakája és ellátása modern, tiszta, fűtött szobában az Alapítványuknak 5000 Ft-ba kerül. Ehhez kérnek most anyagi támogatást. Rendszeres adomány kiszámítható segítség ezekben a kiszámíthatatlan időkben! Ha tehetjük, állítsunk be havi összeget ide kattintva. De természetesen minden adománynak nagyon örülnek.

 

  .