Az adventi gyűjtésük teljes bevételét egy új családi otthon kialakítására szánják az arra rászoruló családok számára. Az idei évben a Leány, Anya, Gyerek Alapítvány, a Lea Otthon Családok Átmeneti Otthona részére kezdtek egy nagyszabású adománygyűjtésbe a szervezők. Az intézmény már 15 éve segíti a nehéz szociális körülmények közül érkezett fiatal édesanyákat, akik többsége sajnos súlyos bántalmazás, életveszélyes fenyegetések elől menekülve keresi fel az otthont.

Csoda már egyetlen jótett is

Idén kicsit nehezebb dolguk volt a szervezőknek, valószínűleg a COVID jobban megterhelte a családokat, így kevesebbet tudtak jótékonyságra fordítani. Így még inkább köszönik azoknak, akik az ügy mellé álltak és segítettek. Ennek fényében igazi csoda, hogy közel 200 adományozó, egész pontosan 2 millió 68 ezer Ft-tal támogatta a vágyott otthon felújítását. Ezzel pedig az adventi jótékonysági gyűjtés csapata nemcsak elérte a kívánt összeget, de még meg is haladták azt.

Sikerük története

A cél sikeres elérésében nagy szerepet játszott az a tény, hogy olyan édesanyáknak és gyermekeiknek segíthettek a szervezők, akik bántalmazás áldozatai és otthonukat kénytelenek elhagyni. Ez motiválta és vitte előre a csapatot.

Az ügy fővédnöke idén is Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége volt, aki lányával, Áder Júliával csodás koszorúkat, kopogtatókat és asztaldíszeket készített, ezzel járulva hozzá a gyűjtés sikeréhez. A díszek eladásából származó bevétel több mint 350 000 Ft volt. Ez nagyban hozzájárult az ügy sikeréhez.

A Ringató egy élő jótékonysági koncertet szervezett, hogy a cél megvalósulhasson. Az online eseményen keresztül egy tetszőleges összeggel tudták támogatni a családok ezt a nemes célt, egy jegy megvásárlásával tettek azért, hogy egy új családi otthon kerüljön kialakításra az édesanyák és gyermekeik számára.

A csodás összefogásnak köszönhetően több mint 2 millió 68 ezer Ft-ot sikerült összegyűjteni a Lea Otthon lakói számára. Ez az összeg is megerősíti azt, hogy az emberek képesek összefogni, még ebben a nehéz időszakban is.

(fotó: Shutterstock, Bruzák Noémi/MTI)