1. Nyugtató hatású: Elűzi a stresszt és a negatív gondolatokat, csökkenti a szorongást, kikapcsol és ellazít. A színezés alatt semmi másra nem kell koncentrálnod, csak a papíron szereplő színekre, formákra és vonalakra. A külvilág nem létezik, csak te és az alkotásod. Színezés közben szinte „beleszínezheted magad” a képbe.

2. A színek feltöltenek energiával: Hogy igazán élvezhesd a színeket, mindenekelőtt szerezz be egy doboznyi jó minőségű, puha színes ceruzát! Jó, ha sokféle árnyalatú a készlet, hogy minél élénkebb képet tudj készíteni. A sok szín együtt hat, a harsányabbak és a halványabbak egyszerre üzennek boldogságot, nyugalmat, frissességet és letisztultságot.

3. A gyermekekkel együtt is végezheted: Kiskorban a csemeték színezőfüzetében készíthetünk együtt nagyméretű csirkét, katonát és házat, de ahogy nő a gyermek, érdemes saját, felnőtt mintákat beszerezni. Így is közös a tevékenység, de külön-külön alkotások készülnek. Az ezerféle, gyönyörű motívummal készült könyvekből anya mellett már a nagyobb lurkók is választhatnak maguknak tetszőt.

4. Az eredmény gyönyörködtet: A sok szín és forma együtt különleges hatást fejt ki, de bárhogyan választod is ki a színeket, nincs jó vagy rossz megoldás! Ritka a hétköznapokban az, hogy ekkora szabadságod van valamiben, és ennyire tőled függ az eredmény!

5. A műnek további élete lehet: Egy-egy oldal elkészülése akár több órát is igénybe vesz, így a szép eredmény nem feltétlenül kell, hogy mindörökre a könyvben lapuljon. Készíthetsz belőle faliképet, üdvözlőlapot, apró ajándéknak való csomagolópapírt, füzetborítót vagy könyvjelzőt is.

6. Kreativitásra ösztönöz: Telefonálás vagy értekezlet közben sokan rajzolgatunk, amiből egy idő után gyönyörű színező minták készülhetnek. Alkosd meg a saját színeződet, vagy ajándékozz a családtagoknak, barátoknak hozzájuk illő, egyedi mintákat!

7. Egy idő után a párod is melléd ül: Ez bizonyos, a színezés ragályos! És ha a családból nem egy, hanem két felnőtt is megnyugszik egyszerre, hát akkor tényleg érdemes megvásárolni azt a bizonyos színezőt! Ráadásul a színezés szép lassan apa és anya közötti beszélgetéssé alakul át. Létezik-e ennél egyszerűbb és hatásosabb párkapcsolati terápia?


(kép: shutterstock)