Tökös kísérletek a Csodák Palotájában

A Csopa bővelkedik meglepetésekben az őszi szünet ideje alatt, október 26-27-én például Tökös kísérletek címen kínálnak Tökfejtudomány ismereteket kicsiknek és nagyoknak. Ezen felül a Családi Csopa Csodák programsorozat keretein belül nem feláras jegy megvételével szórakozhatunk egész ősszel. A Természet műhelyében játszva tanulhatunk természettudományokról, a Tudósok csarnokában találkozhatunk a legnagyobb tudósokkal, a Vonzások és Taszítások világában pedig megismerhetjük a mágnesek különleges működését. Állandó program még az 5D-s mozi, a 9D-s hullámvasút és a szabadulószobák, amelyek remek alkalmat kínálnak arra, hogy egy közös kaland során még jobban összekovácsolódhasson a család. A legkisebbek számára baba-mama szobát alakítottak ki, a ruhatár pedig díjmentes. A családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek) 12.200 forint, hétfőtől-csütörtökig 16 óra után pedig 7200 Ft.

A muzsika öröme a Művészetek Palotájában

Október 26-án, a Zenebona rendezvényen egy 5-8 év közöttiek számára megalkotott kreatív játék során ismerkedhetünk meg a hangokkal és a különböző hangszerekkel. A 10-15 fős csoportok számára szervezett, improvizációs elemekre épülő foglalkozáson élvezhetjük a zenélés örömét, bővíthetjük zenei ismereteinket, sőt, még a hangszerkészítés fortélyait is elsajátíthatjuk. A 11:00-12:30-ig tartó program ára 1000 Ft/fő.

A Tesz-Vesz Muzsika program különlegessége, hogy különböző hétköznapi tárgyak (csipesz, törölköző, gomb, fakocka) felhasználásával és a mindennapi élethelyzetek felidézésével alkothatnak a gyerekek. A dalos-mondókás foglalkozás a piciknek kedvez, úgyhogy ide a 1,5-3 év közötti korosztályt és szüleiket várják. Az őszi szünetre eső időpont október 28-a, a program 10:00-10:30-ig tart, a jegyár pedig szintén 1000 Ft.

Családi nap Királyréten

Október 26-án egy könnyed, félnapos túrát kínál a Duna-Ipoly Nemzeti Park. A festői szépségű helyszínen egy rövid séta alkalmával megcsodálhatjuk az ősz ezer színében pompázó levelek fajtáit, ugyanis túravezető segítségével, mikroszkóp alatt vizsgálhatjuk meg őket. Lesz ezen kívül még kézműveskedés (levélkép készítés), valamint észtorna is, ahol rejtvények és fejtörők várnak minden korosztályt. A túra hossza 2 km, a részvételi díj pedig 2600 forint/család.

Szórakozás a Minimax gyerekhajó fedélzetén

Hajókázzunk együtt! A Minimax Gyerekhajó különleges élményt kínál az egész család számára, hiszen azon túl, hogy menet közben megcsodálhatjuk Budapest főbb látványosságait, minden héten más-más előadó muzsikája szolgáltatja a talpalávalót. November 3-án a 10-12 óráig tartó program során a Buborék együttes zenél majd. A 400 fős befogadóképességű hajó fűtött, található rajta pelenkázó, illetve egy büfé is. A koncert mellett egyéb meglepetésekkel is várják a kis matrózokat, ugyanis a viaszképfestés, közös társasjátékozás, bébisarok, tombola és arcfestés is az állandó programok közé tartozik. A jegyár egységesen 2990 Ft.

Légy Ott! az Állatkertben

A szünet minden napján kedvezményes jegyekkel várja látogatóit a Fővárosi Állatkert. 14 éves korig gyermekek számára mindössze 200 forint a belépő, ha pedig a nagyszülők is velük tartanának, számukra 1500 forint a díj egészen november 30-ig. A Légy Ott! élményprogram keretein belül minden órában más-más fajta állat mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. Megnézhetjük, hogy miként zajlik egy pelikánetetés, állatmentés bemutatót nézhetünk, a Varázshegyen pedig bolyonghatunk az Érzékek sötét labirintusában, megtudhatjuk a Nagyszikla titkát, vagy megismerhetjük az őstengeri lények életét. Október 31-én pedig a Holnemvolt várban borzonghatunk 18-23 óra között a Halloween jegyében, ide a 14 év alatti gyermekeknek ingyenes a belépés, amennyiben jelmezben, arcfestéssel, vagy töklámpással érkeznek. Itt a többi között tűzzsonglőr bemutatóval, családi tökfaragással, tevegeléssel és bátorságpróbával várják az aprónépet.

(fotó: Shutterstock)