A koronavírus kockázatainak csökkenésével május 25-től a lakosság ismét személyesen is intézheti ügyeit a Magyar Nemzeti Bank ügyfélszolgálatán Budapesten, az I. kerület Krisztina krt. 39. szám alatt. Az MNB Ügyfélszolgálat munkatársai – a személyes ügyintézés mellett – e-mailben (ugyfelszolgalat@mnb.hu), illetve a belföldről ingyenesen hívható +36-80-203-776-os telefonszámon várják a megkereséseket.

A Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat 18 megyeszékhelyen elérhető kirendeltségein június 1-jén szintén újraindul a személyes ügyfélfogadás, Kecskemét és Szeged kivételével. Utóbbi két helyszínen várhatóan június közepétől fogadják majd az ügyfeleket. Az új ügyfélfogadási rend megegyezik a zárást megelőzővel, mely megtalálható az MNB honlapján. A tanácsadó irodák változatlanul elérhetők elektronikus és postai úton, valamint telefonon is.

Az MNB Ügyfélszolgálat és a Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat szakemberei széles körű tapasztalattal rendelkeznek az előrelátó pénzügyi termékválasztás, a minősített fogyasztóbarát termékek, az elérhető állami támogatások, a pénzügyi fogyasztóvédelmi ügyek, vagy akár a fizetési nehézséggel küzdő ügyfelek problémáinak kezelése terén is. A Pénzügyi Navigátor irodák 2020 tavasza óta a járványügyi korlátozások ellenére is több mint 23 ezer esetben támogatták ingyenes tanácsadással, információkkal a hozzájuk fordulókat.

A Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) újra várja ügyfeleit személyes meghallgatásokra május 31-től Budapesten a XIII. kerület Váci út 76. alatti Capital Square Irodaház földszinten található tárgyalóiban.

Az ügyfelek biztonsága érdekében az MNB épületeiben és a megyei tanácsadó irodákban továbbra is érvényben maradnak a biztonsági intézkedések (pl. maszkviselés, kézfertőtlenítés stb.).

Az MNB ügyfélszolgálata az érdeklődők figyelmébe ajánlja a weboldalán található felhasználóbarát időpontfoglaló alkalmazást, melynek segítségével az ügyfelek jól tervezhető módon intézhetik ügyeiket és időt takaríthatnak meg. Az ügyfélfogadási rend és az Ügyfélszolgálat megközelítésére vonatkozó információk szintén elérhetők az MNB honlapján.