A Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete (FICSAK) eddigi környezettudatosságra nevelő és a gyermekeink, unokáink számára megteremhető zöldebb jövő melletti elkötelezett munkásságának egy újabb állomása a Zöld Minősítés díj pályázat, amelynek keretében hosszútávú célkitűzése, hogy a magyarországi fogyasztói réteg egy megbízható minősítési rendszer segítségével könnyedén tudjon tudatosan és zölden élni. A díj szakmai partnere a Zöld Követ Egyesület.

A Zöld Minősítés díj

A díjat bármelyik Magyarországon működő szolgáltatóhely megszerezheti, amennyiben a 40 kérdésből álló online minősítési kérdőíven megfelelt. A 2022 január végéig tartó időszakban kiemelt szerepet kapnak a pályázaton belül a fitnesztermek, fodrászok, kozmetikusok, szálláshelyek és vendéglátóegységek.

A díj megszerzésével a szolgáltatóhelyek jogosultak a Zöld Minősítés díj hivatalos logójának használatára, amellyel környezettudatos működésüket jelezhetik mind az üzletükben, mind a honlapjukon.

A pályázatban sikeresen résztvevő cégeknek lehetőségük van további, a működésüket segítő támogatást igénybe venni.

A pályázat célkitűzései

A környezettudatosan működő szolgáltatóhelyek felkutatása és segítése mellett a pályázat fontos célkitűzése, hogy a magyarországi családokkal megismertesse ezeket a cégeket. A FICSAK és a Zöld Követ Egyesület hisz abban, hogy a zöldebb jövő fontos alakítója a most felnövekő nemzedék, így a pályázat munkásságán belül egy olyan közösség kialakítása van folyamatban, ahol szakmailag megalapozott és hosszútávú célkitűzésekben gondolkodó megoldások részesei és alakítói lehetnek.

A Zöld Minősítés díj hivatalos honlapja, egyben jelentkezési felülete: https://zoldminosites.hu/