Mikor kéne másznia?

Még mindig nem ül, mit tehetnék?

Sokat és vigasztalhatatlanul sír, vajon nagy a baj?

Olyan rosszul eszik, elég ennyi a fejlődéséhez?

Sokat alszik, hagyhatom?

Ugye ismerősek ezek a kérdések? És mennyi van még!

Szülőnek lenni csodaszép, de néha embert próbáló feladat. A szülőséget nem tanítják iskolában, a gyakorlatban azonban minden nap vizsgázunk. Amíg kisbabából önálló felnőtt lesz a gyermekünk, millió kérdés merül fel bennünk és közülük nagyon sok válasz nélkül marad.

Ezekhez a problémákhoz kínál segítséget a Gyermekút weboldal és a vadonatúj alkalmazás.

Az oldal szakértői olyan tudnivalókat gyűjtöttek össze, amelyek átfogó, ugyanakkor könnyen érthető ismereteket nyújtanak a 0-6 éves gyermekek életkori sajátosságairól. Így a szülőknek tanácsokat, útmutatót kínálnak a gyermekük születésétől az iskolakezdésig. Végigkísérik az ebben az időszakban felmerülő nehézségeken, bizonytalanságokon.

A Gyermekút weboldalon a pszichológusok, gyógypedagógusok cikkeikben alaposan körbejárják a gyermekfejlődés mérföldköveit, a felmerülő problémákat és a gyermek életében bekövetkező változásokat. Így a szülők bármikor választ kaphatnak a kérdéseikre.

Gyermekút alkalmazás

Az új Gyermekút alkalmazás még egy lépéssel közelebb viszi a szülőkhöz a hathatós segítséget. A weboldalon található szakmai anyagok mellett szükség esetén célzott támogatást nyújt, összeköttetést biztosít szülők és szakemberek között.

Az ingyenes alkalmazás célja a megelőzés: a felesleges szülői aggodalmak eloszlatása, az eltérő fejlődés jeleinek mielőbbi felismerése, probléma esetén a megfelelő szakember ajánlása. A szülők megtalálhatják a legközelebb eső szakembereket és intézményeket. Így személyesen vagy telefonon tanácsot kérhetnek gyermekük fejlődésével kapcsolatban.