A Magyar Református Szeretetszolgálat 3000 úgynevezett szeretetdobozt juttat el országszerte iskolákba, munkahelyekre és gyülekezetekhez. A kihelyezett dobozokba tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket gyűjtenek.

Idén Novák Katalin jószolgálati nagykövetként csatlakozott a gyűjtéshez. Közösségi oldalára feltöltött videóban arról beszélt, hogy a dobozokba olyan dolgokat tett, amelyek a diabétesszel és gluténérzékenységgel élő gyermekek és családjaik számára hasznosak.

A miniszter azt kéri, hogy segítsék a Magyar Református Szeretetszolgálat karitatív munkáját az adventi időszakban is, és a tudatos adományozás jegyében a csomagok összeállításánál gondoljanak például a diabétesszel élőkre és a gluténérzékenyekre is.

Az akciót bárki támogathatja, akár otthonról is az 1358-as adományvonal felhívásával (minden hívás és SMS 500 forintot jelent) vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül. Az akció november 30-áig tart, ezután szállítják ki az adományokat a rászorulóknak a szeretetszolgálat munkatársai még az adventi időszakban.

(fotó: MTI)