csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: mese
Csernik Szende: “Együtt repülünk a mesében”

Csernik Szende: “Együtt repülünk a mesében”

2021. szept. 30. 5:00, Interjúkcall_made

Ahogy a szeretett anyanyelvén, az ízes székely tájszólásával, az erdélyi gyermekkorát mély átéléssel megidézve belekezd a szívének oly kedves történetekbe, kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsol. És nem csak a színpadon. A találkozásunkkor, „civilben” is ragyogott, ami nem meglepő, hiszen a népmesénél hálásabb téma aligha létezik számára. Csernik Szende székely mesemondóval és lábbábossal a Magyar Népmese Napja alkalmából beszélgettünk.

Berg Judit: „Vagy rend, vagy könyv”

Berg Judit: „Vagy rend, vagy könyv”

2021. febr. 21. 9:00, Interjúkcall_made

Az általa írt, óriási népszerűségnek örvendő tízkötetes Rumini sorozat első része „Év Gyermekkönyve” díjat nyert, kötelező olvasmány lett, számos nyelvre lefordították, sőt a történet hamarosan talán filmvásznon is megelevenedhet. A József Attila-díjas Berg Judit elmesélte nekünk, hogy a siker felé vezető út négygyermekes anyaként milyen áldozatokkal, megbélyegzéssel, eltökéltséggel járt és a karrierjüket újrakezdeni vágyó nők is bőven kapnak tanácsot tőle.

Meddig jöjjön a Mikulás?

Meddig jöjjön a Mikulás?

2020. nov. 29. 9:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Az advent beköszöntével elkezdődik a visszaszámlálás az ünnepekig, a kisiskolások pedig mindenféle furfanggal próbálják rajtakapni a Télapót, képesek ébren maradni, csak hogy bizonyosságot szerezzenek a nagyszakállú létezéséről. Meddig hagyjuk őket hinni a mesevilágban vagy épp kételkedni benne? El kell egyáltalán venni tőlük ezt a csodát?