csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: probléma
Lábon jön a gerincbaj

Lábon jön a gerincbaj

2021. szept. 29. 5:00, Életmódcall_made

Ha elmúlt hatvan, és egyszer csak megrövidül az a távolság, amit egy szuszra meg tud tenni, mert elgyengül a lába, kimegy belőle az erő, akkor ideje felkeresnie a háziorvost és/vagy a reumatológust – tanácsolja Varga Péter Pál gerincsebész, a Budai Egészségközpont főigazgató főorvosa. A járástávolság megrövidülése ugyanis a gerincbetegségek egyik markáns tünete.

Miért egyre több az anorexiás tini?

Miért egyre több az anorexiás tini?

2021. febr. 25. 6:00, Kamasz a családbancall_made

A koronavírus járvány következtében szükséges korlátozó intézkedések hatására megnőtt az anorexiás fiatalok száma – mondta el a csalad.hu-nak a Szent János Kórház Gyermekpszichiátriai Rehabilitációs Osztályának főorvosa. Máttyus Anna hangsúlyozta, hogy súlyos, krónikus betegségről van szó, aminek kezelése hosszú és komplex orvosi munkát igényel.

"Jó látni, hogy új életet kezdenek" – Van segítség a kapcsolati erőszak ellen!

"Jó látni, hogy új életet kezdenek" – Van segítség a kapcsolati erőszak ellen!

2021. febr. 22. 6:00, Párkapcsolatcall_made

Vannak, akik éveken át nem hozhattak döntést a saját életükkel kapcsolatban, akiknek mindig megmondta a bántalmazójuk, mit tehetnek és mit nem. De számukra is kinyílhat a világ! A Bűncselekmények áldozatainak világnapja alkalmából Boglacsik Tímeával, a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO) szakmai igazgatójával beszélgettünk.

Bárdosiék: Egy tál eper

Bárdosiék: Egy tál eper

2021. febr. 12. 15:00, Blogokcall_made

Én viselem a nadrágot, de Ildi mondja meg, hogy melyiket vehetem fel – fogalmazta meg a családon belüli szerepek alakulását Sanyi a Bárdosiék legfrissebb epizódjában.

Van segítség, ha bajban a házasság

Van segítség, ha bajban a házasság

2020. jan. 28. 15:00, Párkapcsolatcall_made

Az első gyermek érkezése is olyan normatív krízis, amiről tudniuk kell a fiataloknak ahhoz, hogy a nehézségeket kezelni tudják. Spronz Péter pszichológus, pár- és családterapeuta és Szalai Dóra tanácsadó szakpszichológus a csalad.hu-nak adott interjúban arról is beszélt, nem működhet hosszútávon egy kapcsolat, ha nincs a partnerek között kommunikáció, vagy ha rosszul tálalják egymásnak az érzéseiket. A házasságok megmentéséhez jól jöhet egy külső szakember.