Covid-árváknak gyűjt a Ringató több családszervezettel együttműködve - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Covid-árváknak gyűjt a Ringató több családszervezettel együttműködve

csalad.hu, fotó: Förster Tamás
2021. aug. 18. 10:23
Családban élni jó

Augusztus utolsó vasárnapján a Ringató közössége és a hozzájuk csatlakozó családok a „Végre újra együtt énekelhetünk” elnevezésű családi napon a Millenárison közös énekléssel is megemlékeznek majd azokról, akiket veszteség ért.

Adománygyűjtést indít a Ringató a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány számára, amely a több mint 900 kisgyermek és kamasz tragédiáját igyekszik enyhíteni. Az alapítvány olyan személyre szabott támogatást kíván biztosítani, amely megoldást jelenthet mindaddig, míg a gyermek nagykorú lesz és képes saját magáról gondoskodni. Az adománygyűjtés elindult az Adjuk Össze oldalon.

Az eseményhez több családszervezet is csatlakozott, amelyek további programokkal gazdagítják a rendezvényt. A Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége (MVSZSZ) kismamaszűréssel és tanácsadással, a FICSAK a Zöld Követ Egyesülettel a fenntarthatóság jegyében ZÖLD játékokkal és az Európa Jövője kvízzel, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) kézműves programmal, az Egyszülős Központ arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal és családi fotózással várja az érdeklődőket.

A családi napon részt vesz Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke. A rendezvény fővédnöke Novák Katalin családokért felelős miniszter.

Az adománygyűjtés elindult az Adjuk Össze oldalon és szeptember 15-ig tart, de augusztus 29-én a családi napon személyesen is lehet adományozni. A „Végre újra együtt énekelhetünk” rendezvény a Kolompossal ingyenes lesz a Millenárison, de akár egy szokásos belépőjegy árával támogathatják a résztvevők a Covid-árvákat.

Az adománygyűjtés linkje: https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/tamogassuk-egyutt-a-covid-arvakat-2398