A védjegy megszerzéséhez több szempontnak is meg kellett felelnie a közel 100 éves Balatoni Múzeumnak. Az épületet akadálymentesíteni kellett. Az elmúlt 10 évben arra törekedtek az intézményben, hogy a látogatók nehézségek nélkül tekinthessék meg a kiállításokat. 

A Családbarát Magyarország Központ hisz abban, hogy a munka és a magánélet egymást erősítő tényezők. A családbarát szemlélet pedig versenyelőnyt biztosít az intézményeknek.

„Valamennyi érdeklődő munkahely beadhatja hozzánk a regisztrációját és akkor utána egy előszűrő kérdőívet tud kitölteni. Ez a kérdőív már önmagában is egy nagy segítség neki, hogy átgondolja, felmérje, hogy milyen családbarát intézkedés van nála. Ha már megfelelt a követelményeknek, akkor ki fog hozzá menni egy auditorunk. Segítenek abban, hogy egy picike plusszal mit lehetne esetleg még javítani, vagy esetleg milyen nagyobb programokat lehetne elindítani és azokhoz mit kellene tenni a munkáltatónak.” - ismertette Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője.

Forrás: Keszthelyi Televízió/Híradó