A hét végéig 11 ezer diákot oltanak be a fővárosi iskolákban. Ma reggel 45 autó indult el, hogy kiszállítsák a több mint 310 oktatási intézménybe a vakcinákat. Sára Botond, fővárosi kormánymegbízott kiemelte: vakcina van bőven, igy ha valaki meggondolta magát, akkor be tudja oltatni a gyermekét az iskolában. A cél, hogy minél előbb minél többen megkapják az oltóanyagot, és hogy a jelenléti oktatás biztonságban el tudjon indulni szeptember elsején – hangzott el az M1 Híradójában.

Péntekig csaknem 50 ezerrel emelkedhet meg azoknak a száma, akik megkapják az első oltást, így számuk elérheti az 5,8 milliót. Ez is egy fontos lépés lehet a negyedik hullám elleni küzdelemben.

„Az oltócsapatok elindultak. Az orvosok iskolai orvosok, illetve a négy budapesti gyerekkórház gyerekorvosai, így kizárólag gyerekorvosok oltják a gyerekeket” – emelte ki Sára Botond, Budapest Főváros kormánymegbízottja, aki elmondta, ezt azért tartják fontosnak, mert a gyermekek oltása más szakértelmet igényel.

Hozzátette: a gyerekeken kívül az oltócsapatok beoltják azokat is, akik oktatási intézményben dolgoznak.

Az oltópontokon ezidáig 171 ezer 12 év feletti általános és középiskolás kapta meg a koronavírus elleni vakcinát, így több mint 5 millió hétszázezren védettek már, közülük 266 ezren a harmadik oltáson is túl vannak.

(fotó: Balázs Attila/MTI)