Minőségi családi filmnézéshez adunk most ötleteket: nagyóvodás kortól a gyermekeinkkel közösen élvezhetjük az alkotásokat.

Szeleburdi család 1. és 2. rész: Kötelező film azoknak, akik azt hiszik, hogy mindig rendetlen a lakás, hogy a feje tetején áll minden, és éppen a gyerekekkel sem találják a hangot. És ajánlott film a gyerekeknek is, hogy lássák, mit játszottak a kortársaik akkor, amikor még nem létezett nyomkodnivaló… A jókedv és a retro hangulat garantált!

Tucatjával olcsóbb: A Szeleburdi család amerikai, modern változata, a nagycsalád kifigurázása kedves formában. Akármennyi gyermekünk is van, a történet számos pontján magunkra ismerhetünk.

56 pizsama: Szórakoztató magyar dokumentumfilm, különleges ötlet alapján. A tízrészes minisorozat családokat mutat be: a készítők egy, kettő, három, négy, … tíz gyermekes családokhoz látogatnak el, és követik végig a reggeli vagy az esti rituálékat – innen a cím. Érdekes látni, mennyire hasonlít, ugyanakkor mennyire különbözik a kiscsaládok és a nagycsaládok élete a nap talán legnehezebb szakaszaiban. Kedves csavar, hogy a tízgyerekes epizód véletlenül tizenegy gyerekessé sikeredett, mert a család a forgatás előtt újabb taggal gyarapodott…

Énekelj!: Animációs mozifilm állatszereplőkkel, de hozzánk, emberekhez igazán közelálló történettel. A bátorságról, a különbözőségekről, az elszántságról és az összetartásról is szól a felnőtteknek is kedves film, zseniális zenebetétekkel!

Az élet szép!: A komoly téma nem lehet akadálya a közös filmezésnek, sőt! A második világháború ideje alatt élő olasz édesapa és kisfia helytállása, a közöttük lévő mély szeretet és bizalom mindenki számára példaértékű lehet. A kamaszok számára a film a történelem egy darabját hozza közel, míg a kicsik ugyanazt érezhetik, mint a kis főhős: apa mosolyával mindent túlélhetünk!

Tűzálló: Kötelező film házaspároknak, akik egy kicsit belesüppedtek a mindennapokba, elmentek egymás mellett, vagy nem találják a régi, közös, szerető hangot. A film alapja egy amerikai, méltán bestseller kötet, és bár hívő alapokon nyugszik, a házasságsegítő módszere mindenkinek szól. A film a téma mélysége miatt csak gyerekfektetés után ajánlott!

(Fotó: Shutterstock, port.hu)