A KRESZ-tanfolyam és -vizsga díjához nyújtott állami támogatás 2018 júliusától vehető igénybe a húsz év alatti fiatalok számára, akik fejenként 25 ezer forint erejéig visszaigényelhetik a befizetett pénzt.

– Tavaly ilyenkor mintegy tízezren örülhettek a támogatásnak, a 2020. szeptember 30-i adatok szerint azonban már több mint 66 ezer kérelmező jogosultságát ismerték el – idézte a Magyar Nemzet.

A hozzájárulás a hagyományos tantermi és az online tanfolyamokra egyaránt vonatkozik – tudatta.

Az ingyenes vizsga lehetőségét idén júliustól életkori megkötés nélkül kiterjesztették a CSED-en, GYED-en és GYES-en lévőkre is, a támogatottak köre ráadásul térítésmentes vezetéstechnikai tréningen is részt vehet.

Külön figyelmet fordítanak a hátrányos helyzetű tanulók jogosítványszerzésére. – A rászoruló gyerekek továbbtanulását és munkaerőpiaci integrációját elősegítő Arany János tehetséggondozó program (AJTP) egyik hangsúlyos és sikeres eleme éppen a jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyam biztosítása – emelte ki az államtitkár, jelezve: a 2019/20-as tanévben az AJTP-s végzős tanulók döntő többsége rendelkezett is jogosítvánnyal, az erőfeszítés tehát nem hiábavaló.