Zsigó Róbert a Szabadszállási Általános Művelődési Központ Tóth Erzsébet Óvoda, Bölcsőde két csoportszobás új bölcsődéjének átadásán kiemelte: Magyarországon jelenleg már csaknem háromszor annyi településen biztosított a bölcsődei ellátás, mint 2010-ben volt, és hetven százalékkal több bölcsődei hely áll rendelkezésre.

Intézményből pedig három és félszer több van az országban, mint tizenegy évvel ezelőtt, hiszen akkor 668 bölcsőde működött, jelenleg pedig már 2325 intézmény biztosít ellátást a családoknak - emlékeztetett az államtitkár.

A fideszes politikus hangsúlyozta: a magyar kormány az infrastrukturális fejlesztéseken túl a bölcsődei szakemberek erkölcsi megbecsülését és anyagi elismerését is biztosítja, hiszen bérük 2021-re átlagosan két és félszeresére nőtt, január 1-jétől pedig újabb 20 százalékkal emelkedik.

Zsigó Róbert közölte: 2010 óta csak Bács-Kiskun megyében a bölcsődei helyek száma a duplájára emelkedett, a bölcsődei ellátást nyújtó települések száma pedig megháromszorozódott, hiszen míg tizenegy évvel ezelőtt mindössze 19 bölcsődei ellátást nyújtó település volt, ma a számuk már 59.

(fotó: Bús Csaba/MTI)