A Családbarát Magyarország Központ 2019 óta ítéli oda a Családbarát Hely tanúsító védjegyet Munkahely, illetve Szolgáltatóhely kategóriában. A tanúsításra Magyarország egész területéről jelentkezhetnek a verseny- és közszférából mikro-, kis-, közép vagy nagyvállalatok, valamint a non-profit szektorból civil szervezetek, egyházi és közintézmények. 

A két éven keresztül érvényes tanúsítvány hitelesen igazolja a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét.  

Cikksorozatunkban olyan Családbarát Hely tanúsító védjeggyel elismert vállalkozásokat, szervezeteket mutatunk be, amelyek megvalósított ötleteire, fejlesztéseire jó gyakorlatként, példaként is tekinthetünk. 

A Wellness Gate System Kft. alapító-ügyvezetője, Tóth Tamás eredetileg könyvelő, majd programozó és személyi edzői képesítést is szerzett, de vezetői ambíciója miatt látásmódját folyamatosan speciális képzésekkel és cégvezetői tapasztalattal szélesíti. Az egészséges életmód elhivatottjaként csapatával évek óta üzemelteti a fővárosban az ország egyik legsikeresebb fitnesztermét, az Oxygen Wellness Fáy-t. Külföldi útjai során megszállottan keresi a jó gyakorlatokat a helyi edzőklubokban, amelyeket beépíthet vállalkozásába. Két gyermek, egy 13 éves fiú és egy kétéves kislány édesapja, feleségét is az edzőteremben ismerte meg. 

Mi motiválta akkor, amikor ezt a pályát választotta? Szerepet játszott ebben példakép vagy megerősítő, támogató háttér? 

– Húsz évvel ezelőtt egy óbudai fitnesztermet vezettem, ahol a főnökömnek két ikerpárja volt – kezdte Tóth Tamás. – Messze megelőzve a korát, többek között a négy saját gyermeke miatt is, olyan játszóházat hozott létre a teremben, ahol szakképzett pedagógusok foglalkoztak a kicsikkel és a vendégek gyermekeivel. Olyan erős hatással volt rám ez a példa, hogy elhatároztam, amikor saját edzőközpontot nyitok, ott én is megvalósítom ezt a fejlesztést. A vendégek tetszését teljes mértékben elnyerte ez a szolgáltatás, és a saját munkatársaink gyermekei is szívesen töltik nálunk az idejüket. 

Melyik, vezetőként hozott döntésére a legbüszkébb? 

– Tizennyolc éves koromban egyéni vállalkozóként kezdtem, majd tíz évre rá már 6-8 munkatárssal dolgoztunk együtt és a létszám azóta csak bővült. Idővel rájöttem, hogy az igazi tudás a cégvezetői tapasztalat, amelyet csak a saját fejlődésével egyidőben tanulhat meg az ember. A mai napig folyamatosan képzem magam, hogy felnőjek a feladathoz. Erre az elhatározásra vagyok a legbüszkébb. 

Milyen jó gyakorlatokat tapasztalt a munkahelyén kívül, amelyeket aztán be tudott építeni a szervezet életébe? 

– Mindig nyitott szemmel járok, a saját lehetőségeinken belül igyekszem minél több ötletet beépíteni. Egy németországi kirándulásunk alkalmával tetszett meg egy jópofa elképzelés: XXL-es méretű, 20 centiméteres puha szivacskockákkal várták a gyerekeket a játékszobában. Akkora házat lehet ezekből építeni, hogy befér egy teljes óvodai csoport. Itthon akkor nem volt még elérhető, de megrendeltük, így elsőként „építkezhettek” nálunk a gyerekek, amíg a szüleik edzettek. A közelmúltban Szegeden is indítottam társtulajdonosként egy edzőtermet, ahol szintén ragaszkodtam a játszóház kialakításához.

Családbarát szempontból miben egyedi az Ön vállalkozása? 

– Nálunk a babakocsik betolhatók a terembe és amíg a picik alszanak, kényelmesen tudnak mozogni az anyukák és az apukák. Az aerobikórára is be lehet gurítani a kicsiket, ilyenkor a zene is halkabban szól, hogy ne zavarja meg az álmukat. Ez az ötlet például Dániából származik. Ha utazom valahova, rendszerint megnézem a helyi termeket, hogy milyen szolgáltatásokkal várják a vendégeket, de úgy gondolom, ha valakinek van saját gyermeke, amúgy is fogékonyabbá válik ezekre a jó gyakorlatokra. Ezen kívül az edzőink és az irodai dolgozóink is maguk oszthatják be a munkaidejüket. Azt hiszem, ez igazán különleges és egyedi. 

Mi a munkahelyéhez kötődő legszebb emléke? 

– Itt pillantottam meg először a páromat. Kinéztem az irodámból és ott aerobikozott az első sorban. Ennél keresve sem találhatnék szebb emléket. De nagyon szeretem azt az érzést is, amikor az edzés végén a kijáratnál rákérdezek a vendégek elégedettségére és egyöntetűen el vannak ragadtatva az élményektől. Ha az érzelmi oldalát nézzük, ez az, amiért csinálom. Ezt támasztja alá a fiam példája is, aki már harmadikos volt az általános iskolában, amikor még mindig, minden csütörtökön bejárt a barátaival a fitneszterem játszóházába. Szintén büszke vagyok rá, hogy minden karácsonykor szervezünk valamilyen jótékonysági adománykampányt, a járvány után például felajánlottunk 1000 bérletet az egészségügyi dolgozóknak, de szerveztünk már gyűjtést beteg gyerekeknek és a Bethesda Gyermekkórház javára is. Segítünk, ahol tudunk. 

Milyen családbarát intézkedés megléte a legfontosabb az Ön számára? 

– A mi vendégkörünk főleg a 35+-os korosztályba tartozik, tehát nagy részben fiatal, aktív szülőkből áll, illetve az oktatóink is ezt a generációt képviselik. Mindig foglalkoztatott, hogyan tudunk a kedvükben járni. A legfontosabb szerintem, hogy behozhassák a gyermekeiket a terembe és szakszerű kezekben legyenek, jól érezzék magukat, amíg a szülők edzésre járnak vagy edzést tartanak. Mivel rendszerben, ugyanazokon a napokon járnak a szülők, összeszoknak a gyerekek és már ismerősként üdvözlik egymást a játszóházban.

A családbarát szemlélettel összefüggésben milyen tanácsokkal látna el más döntéshozókat, ha családbarát fejlesztésekben gondolkodnak? 

– Tapasztalatom szerint nagy segítség, ha a gyerek hétköznap együtt jöhet a sportolni vágyó szülőkkel, akik akár edzeni, akár órát tartani érkeznek a terembe. Ha a gyermekfelügyeletben, vagy ahogy én hívom, a játszóház által napi szinten nyújt támogatást egy munkahely, az extrán megtérülő befektetés egy cég életében. Ennek nagyon erős a munkaerő-megtartó szerepe, amely ráadásul nem is megfizethetetlen. 

Mennyire találja meg az egyensúlyt a hétköznapok során a munka és a magánélet között? 

– Ebben sajnos nem vagyok jó, az egyensúly mostanában kicsit felborult. Az utóbbi időben hétköznap rengeteget dolgozom, de arra igyekszem odafigyelni, hogy a hétvége kizárólag a családé legyen. 

Van-e olyan intézkedés, amelyet feltétlenül be szeretne vezetni „házon belül”? 

– Nyugat-Európában voltunk úgy edzeni, hogy 17 babakocsi állt a terem előtt. Ezt az ötletet már megvalósítottuk, de a járványhelyzet miatt korlátozott volt a kihasználtsága. Az az álmom, hogy itthon is még magasabb szintre fejlesszük a kisgyerekes családok sportolási lehetőségeit. 

Ha lehetne három ötlete, javaslata, amelyek megvalósításához mindent megkapna, mik lennének azok? 

– Régi tervem egy olyan klasszikus családi nap, amelyen a munkatársaink és a vendégeink is részt vehetnének. Kötetlenül, távol a munkahelytől, de ez egyelőre még nem valósult meg. Emellett még hatékonyabban meg szeretnénk szólítani a szülőket, hogy a kisbabájuk mellett sem kell elhanyagolniuk a testmozgást. A játszóházat pedig úgy szeretnénk mihamarabb felújítani, hogy tanfolyamokat, táborokat is szervezhessünk benne – ez mindannyiunknak új lendületet adna.